Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Σ. Φάμελλος: "Καιροσκοπική, υποκριτική και επικίνδυνη η στάση της ΝΔ στα εθνικά ζητήματα"

Σ. Φάμελλος:

"Από έγγραφα που ήρθαν στη Βουλή αποδεικνύεται ότι η αντιπολίτευση δεν διεκδίκησε ποτέ το erga omnes", σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος
 

Σχολιάζοντας την κρυφή ατζέντα της ευρωβουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σπυράκη στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, ανέφερε νωρίτερα Στο Κόκκινο 105.5 FM ότι τέτοιες τακτικές "δεν είναι απλώς υποκριτικές, αλλά δημιουργούν γκρίζες ζώνες σε ουσιώδη ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα της Ελλάδας και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη γείτονα προκειμένου να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να εξαλείψει πιθανές αλυτρωτικές διεκδικήσεις".

"Αναρωτιέται κανείς πού βρίσκεται η σοβαρότητα της ΝΔ, μιας παράταξης που υπήρξε και κυβέρνηση", πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα για ποιον λόγο η ΝΔ αποκρύπτει από τους Έλληνες πολίτες τις συναντήσεις της κ. Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της FYROM κ. Ζάεφ, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερώσει την ελληνική Βουλή. "Τέτοιου είδους συναντήσεις, υποτίθεται τυχαίες, δεν αντιστοιχούν σε καμία περίπτωση στη σοβαρότητα που θα έπρεπε να έχει ο θεσμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης", σημείωσε.

Ο Αν. ΥΠΕΝ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι γι' αυτούς είναι διπλά υποκριτική η στάση της ΝΔ, με δεδομένο ότι τα στελέχη της, αλλά και ο σημερινός της αρχηγός έχουν κατά το παρελθόν υποστηρίξει σθεναρά το αίτημα της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Σήμερα αλλάζουν γραμμή μόνο και μόνο για μικροπολιτικούς σκοπούς, την ίδια στιγμή που στα διεθνή φόρα και στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπόσχονται ότι δεν θα αναιρέσουν τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα. "Κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες, διότι υποκρίνονται για την πραγματική τους επιλογή και αλλάζουν συνεχώς θέσεις κατά το δοκούν. Ταυτόχρονα τα στελέχη τους στην κεντρική Μακεδονία δηλώνουν "Μακεδονομάχοι", ενώ έχουν υποστηρίξει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό", υπογράμμισε.
 
"Από έγγραφα που ήρθαν στη Βουλή αποδεικνύεται ότι η αντιπολίτευση δεν διεκδίκησε ποτέ το erga omnes", κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος, υπενθυμίζοντας ότι μόνο η παρούσα κυβέρνηση πέτυχε αυτό τον στόχο, διαφυλάσσοντας το κύρος της χώρας μας στο εξωτερικό και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. "Δυστυχώς αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται με αυτούς που για χρόνια αμφισβητούν την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας και πιθανό υποδαυλίζουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις εις βάρος της. Για αυτό υποστηρίζει και τις θέσεις του VMRO στο δημοψήφισμα. Όλων αυτών δηλαδή που αμφισβητούν την ελληνικότητα της ιστορίας της Μακεδονίας. Αλλά το δημοψήφισμα μας επιβεβαίωσε. Ότι τα επίδικα και οι μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν από τη μεριά των γειτόνων. Εμείς έχουμε σταθερή εθνική γραμμή και διαπραγματευόμαστε με σοβαρότητα. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι αν οι γείτονές μας θα δεχθούν να αλλάξουν όνομα και σύνταγμα και εάν θα διασφαλιστεί η ειρήνη και η συνεργασία στα Βαλκάνια".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης