Commodities

Putin: Η Ρωσία θα μπορούσε να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου έως και 300.000 bpd

tags :
Putin: Η Ρωσία θα μπορούσε να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου έως και 300.000 bpd

Η Ρωσία θα είναι ευχαριστημένη με την τιμή του πετρελαίου σε $ 65- $ 75 ανά βαρέλι, πρόσθεσε ο Putin

Η Ρωσία θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200.000-300.000 βαρέλια την ημέρα,για να αντιμετωπίσει πιθανές ελλείψεις των καυσίμωνδήλωσε ο Πρόεδρος Vladimir Putin την Τετάρτη 3/10/2018.
Οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν σε υψηλό τεσσάρων ετών σε πάνω από 85 δολάρια το βαρέλι λόγω της μείωσης της παραγωγής σε ορισμένες χώρες, όπως η Βενεζουέλα, και εν μέσω φόβων ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν θα μειώσουν περαιτέρω τις παραδόσεις πετρελαίου στις αγορές.
Η οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και η Ρωσία συμφώνησαν τον Ιούνιο να μειώσουν τα εμπόδια παραγωγής που επιβλήθηκαν νωρίτερα.
"Έχουμε ήδη αυξήσει (την παραγωγή) κατά 400.000 (bpd) όπως είχαμε συμφωνήσει με τους εταίρους. Μπορούμε να το αυξήσουμε και κατά 200.000-300.000 bpd εάν χρειαστεί ", δήλωσε ο Πούτιν.
Μιλώντας σε διάσκεψη στη Μόσχα, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι παράγοντες του πετρελαίου και διευθύνοντες σύμβουλοι παγκόσμιων ενεργειακών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih, ο Putin δήλωσε επίσης ότι ο αμερικανός ομόλογός του Donald Trump είχε δίκιο ότι η τρέχουσα τιμή του πετρελαίου ήταν υπερβολικά υψηλή.
Η Ρωσία θα είναι ευχαριστημένη με την τιμή του πετρελαίου σε $ 65- $ 75 ανά βαρέλι, πρόσθεσε ο Putin.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε αργότερα ότι η Ρωσία μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή έως και 300.000 μονάδες βάσης εντός μηνών. Η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία έφθασε τον Σεπτέμβριο τα 11,36 εκατομμύρια bpd.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης