Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Βασικός μας στόχος η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου

tags :
Putin: Βασικός μας στόχος η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η πρόσφατη αύξηση στις τιμές του πετρελαίου οφείλεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν

Τη θέση ότι η Ρωσία θα συνεχίσει το διάλογο με τους υπόλοιπους παραγωγούς πετρελαίου προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία στην αγορά ενέργειας διατύπωσε σήμερα (3/10) ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στη Μόσχα.
Ειδικότερα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η ζήτηση άνθρακα αυξάνεται συνεχώς, καθώς και ότι η χώρα «πρέπει να εδραιώσει και να ενισχύσει την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά», ενώ παράλληλα υπογράμισε ότι ο ρωσικός τομέας καυσίμων και ενέργειας θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για επενδυτικά σχέδια και συνεργασία.
«Πριν από δέκα χρόνια λίγοι άνθρωποι πίστευμα στην προοπτική της προμήθειας αυτής της ενεργειακής πηγής, αλλά σήμερα βλέπουμε τη ζήτηση άνθρακα να αυξάνεται σταθερά, κυρίωσς στις χώρες της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού και είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Ρωσία να κερδίσει έδαφος και να αυξήσει την παρουσία της σε αυτή τη δυναμική αγορά», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Vladimir Putin.
Ο ίδιος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «έχουμε ήδη αυξήσει την παραγωγή κατά 400 χιλ. βαρέλια ημερησίως, όπως συμφωνήθηκε με τους εταίρους», διευκρινίζοντας παράλληλα ώς «εάν χρειαστεί, μπορούμε να την ενισχύσουμε κατά 200-300 χιλ. βαρέλια ημερησίως».
«Η Ρωσία θα συνεχίσει να προωθεί το διάλογο μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών του πετρελαίου, να δημιουργήσει συνθήκες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας και για την υλοποίηση μακροπρόθεσμων επενδυτικών σχεδίων», δήλωσες ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η πρόσφατη αύξηση των τιμών οφείλεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν.
Μάλιστα, ο Vladimir Putin φάνηκε να συμφωνεί με τις πρόσφατε δηλώσεις του αμερικανού ομολόγου του, Donald Trump, ότι η τιμή του πετρελαίου είναι υπερβολικά υψηλή, διευκρινήζοντας ότι «θα ήμασταν ευχαριστημένοι με τις τιμές του πετρελαίου στα 65-75 δολ. ανά βαρέλι».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης