Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η Ευρώπη πραγματοποιεί σημαντικά βήματα ώστε να διατηρήσει τις επιχειρήσεις της στην Τεχεράνη

Ιράν: Η Ευρώπη πραγματοποιεί σημαντικά βήματα ώστε να διατηρήσει τις επιχειρήσεις της στην Τεχεράνη

Ο ιρανός πρόεδρος, Hassan Rouhani, τόνισε ότι ο Donald Trump ασκούσε πιέσεις στην Τεχεράνη για «εγχώρια πολιτικά κέρδη»

Στο γεγονός ότι η Ευρώπη πραγματοποιεί «ένα μεγάλο βήμα» ώστε να συνεχίσει τη συνεργασία της με το Ιράν, αναφέρθηκε σήμερα (3/10) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim.
Ειδικότερα, ο ιρανός πρόεδρος επαίνεσε την Ευρώπη για το γεγονός ότι πραγματοποιεί ένα «μεγάλο βήμα» για τη διατήρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την Τεχεράνη, μετά τη μονομερή απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά και την εκ νέου επιβολή κυρώσεων στο Ιράν.
Παράλληλα, ο Hassan Rouhani πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, ασκούσε πιέσεις σε βάρος της Τεχεράνης ώστε να έχει «εγχώρια πολιτικά κέρδη».
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καλέσει τις ΗΠΑ να προχωρήσουν σε άρση των κυρώσεων σε βάρος της χώρας, και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την πολιτική αεροπορία και τα ανθρωπιστικά αγαθά.
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, χαιρετίζοντας την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου και την προδικαστική απόφαση σχετικά με το παράνομο βήμα της αμερικανικής κυβέρνησης που επέβαλε ξανά μονομερείς κυρώσεις μετά την αποχώρηση της χώρας από την πυρηνική συμφωνία, πιστεύει ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι μία άλλη σαφής επιβεβαίωση ότι το Ιράν έχει δίκιο ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του λαού της χώρας μας είναι παράνομες και σκληρές», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Στα πλαίσια της απόφασής του, το Διεθνές Δικαστήριο δήλωσε ότι τόσο η Ουάσιγκτον όσο και η Τεχεράνη θα πρέπει «να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να επιδεινώσει ή να παρατείνει τη διαφορά ενώπιον του Δικαστηρίου ή να δυσχεράνει την επίλυση».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης