Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petrobras, Exxon, Shell, Chevron μεταξύ των νικητών στις δημοπρασίες πετρελαίου της Βραζιλίας

Petrobras, Exxon, Shell, Chevron μεταξύ των νικητών στις δημοπρασίες πετρελαίου της Βραζιλίας

Οι εταιρείες ενέργειας ήταν πρόθυμες να υποβάλουν προσφορά στην τελευταία δημοπρασία πετρελαίου πριν από τις εκλογές

Νικήτριες αναδείχτηκαν οι Petrobas, Exxon,  Shell και Chevron στη δημοπρασία των βραζιλιάνικων πετρελαϊκών πεδίων.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Michel Temer πραγματοποιεί πλειστηριασμούς σε τέσσερα μπλοκ με  μπόνους υπογραφής συνολικού ύψους μόλις 6,8 δισ. ευρώ. Οι προσφορές πραγματοποιήθηκαν προσφέροντας ένα ποσοστό κέρδους πετρελαίου, το οποίο είναι το ποσοστό των κερδών από τα πεδία που θα διατεθούν στην κυβέρνηση.

Οι εταιρείες ενέργειας ήταν πρόθυμες να υποβάλουν προσφορά στην τελευταία δημοπρασία πετρελαίου στη Βραζιλία πριν από τις προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο, διότι δεν είναι σαφές πότε και υπό ποιους όρους η επόμενη κυβέρνηση θα μπορούσε να πουλήσει περισσότερα μπλοκ στην περιοχή σύμφωνα με τον Adriano Pires.

Οι προεδρικοί υποψήφιοι που προηγήθηκαν των δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές του πρώτου γύρου στις 7 Οκτωβρίου έχουν γενικά διαφορετικές οικονομικές προτάσεις. Ο δεξιός υποψήφιος Jair Bolsonaro τάσσεται υπέρ μιας πιο επίπονης πολιτικής όσον αφορά τους φυσικούς πόρους της χώρας, ενώ το Εργατικό Κόμμα του Fernando Haddad είναι παραδοσιακά περισσότερο παρεμβατικό.

Οι βραζιλιάνικες μονάδες Shell και Chevron κέρδισαν το πεδίο Saturno με προσφορά 70,2% του κέρδους πετρελαίου. Οι εταιρείες θα πληρώσουν 3,1 δις δολάρια για το πεδίο, και το καθένα θα έχει το 50% της κοινοπραξίας.

Η Petrobras, , προσέφερε το 10,01% του κέρδους πετρελαίου στην κυβέρνηση και ήταν ο μοναδικός πλειοδότης για το μπλοκ και μάλιστα η δημοπρασία ήρθε μια μέρα αφού η Petrobras δήλωσε ότι συμφώνησε σε διακανονισμό ύψους 853,2 εκατομμυρίων δολαρίων με τις αρχές των ΗΠΑ.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης