Δελτία Τύπου

Η Air Liquide εγκαινιάζει το συγκρότημα Paris Innovation Campus, με ένα πλήρως ανακαινισμένο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης

tags :
Η Air Liquide εγκαινιάζει το συγκρότημα Paris Innovation Campus, με ένα πλήρως ανακαινισμένο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης

Tο νέο συγκρότημα αντικατοπτρίζει την προσέγγιση του Ομίλου για ένα ανοικτό μοντέλο καινοτομίας, ειδικά σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση και το περιβάλλον, την υγεία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Air Liquide εγκαινίασε πρόσφατα το συγκρότημα Paris Innovation Campus που βρίσκεται στο Plateau de Saclay. Αυτό το νέο συγκρότημα αντικατοπτρίζει την προσέγγιση του Ομίλου για ένα ανοικτό μοντέλο καινοτομίας, ειδικά σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση και το περιβάλλον, την υγεία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου, μία πλήρως ανακαινισμένη εγκατάσταση 15.000 m2 με 48 εργαστήρια και πιλοτικές πλατφόρμες. Το 2019, το συγκρότημα θα φιλοξενήσει έναν επιταχυντή μίας «deep tech» νεοφυούς επιχείρησης.
 
Το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Air Liquide στο Παρίσι έχει πλήρως ανακαινιστεί με την αξιοποίηση επενδύσεων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου. Συγκεντρώνει περίπου 500 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και 350 ερευνητές, και περιλαμβάνει 48 εργαστήρια και πιλοτικές πλατφόρμες για το σχεδιασμό και τη δοκιμή τεχνολογιών μεγάλης κλίμακας. Είναι επίσης καινοτόμο σε επίπεδο αειφορίας, καθώς αποτελεί ένα ενεργειακό κτίριο υψηλής απόδοσης που επιτρέπει την πραγματοποίηση δοκιμών σε νέες καθαρές ενέργειες. Μια κυψέλη καυσίμου τροφοδοτεί μέρος των αναγκών θέρμανσης, ψύξης και ηλεκτρικής ενέργειας του κέντρου, χρησιμοποιώντας υδρογόνο που παράγεται επί τόπου. Το κτίριο διαθέτει επίσης φωτοβολταϊκά πάνελ έκτασης 300 τ.μ. και τροφοδοτείται  με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (βιομεθάνιο και ηλεκτρική ενέργεια).

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, η Air Liquide ανακοίνωσε ότι το συγκρότημα Paris Innovation Campus θα φιλοξενήσει το 2019 τον επιταχυντή μίας «deep tech» νεοφυούς επιχείρησης. Ο Όμιλος θα φιλοξενήσει start-ups, θα τους παραχωρήσει δικαίωμα πρόσβασης σε κοινόχρηστες εγκαταστάσεις πειραματισμών και, επιπλέον, θα τους προσφέρει πρόγραμμα υποστήριξης από εμπειρογνώμονες της Air Liquide, αποσκοπώντας στην επιτάχυνση της εκβιομηχάνισης της προσφοράς τους.

Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide και υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, δήλωσε σχετικά: « Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Air Liquide έχει επανεφεύρει τον τρόπο της να καινοτομεί μέσα από ένα παγκόσμιο δίκτυο με Συγκροτήματα Καινοτομίας που έχει δημιουργήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες (Delaware), στην Ασία (Σαγκάη, Τόκιο) και στην Ευρώπη (Παρίσι, Φρανκφούρτη). Κάθε συγκρότημα περιλαμβάνει ένα κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης, που συνεργάζεται στενά με τον Κλάδο Operations και με πολυάριθμους φορείς, όπως πανεπιστήμια και ινστιτούτα τεχνολογίας, πελάτες και start-ups. Αυτή η στρατηγική ανοιχτής καινοτομίας συνδυάζει την επιστημονική εμπειρία με την ικανότητα ανάπτυξης ψηφιακών τεχνολογιών και λύσεων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων προς όφελος των πελατών και των ασθενών μας».



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης