Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πράσινο» φως της Shell για επένδυση στο LNG Canada - Τι είπε ο CEO της εταιρείας

tags :
«Πράσινο» φως της Shell για επένδυση στο LNG Canada - Τι είπε ο CEO της εταιρείας

Το LNG Canada είναι σε θέση να βοηθήσει την Shell να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών σε μια εποχή που βλέπουμε έλλειψη εφοδιασμού σε ΥΦΑ στις προοπτικές μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της Royal Dutch Shell, Ben van Beurden

Η Shell Canada Energy, θυγατρική της Royal Dutch Shell plc ("Shell"), ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει λάβει μια τελική απόφαση επένδυσης στο LNG Canada, ένα μεγάλο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Kitimat της Βρετανικής Κολομβίας, στην οποία η Shell έχει μερίδιο 40%.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Dutch Shell, Ben van Beurden έκανε τις εξής δηλώσεις: «Πιστεύουμε ότι το LNG Canada είναι το σωστό έργο, στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Η προμήθεια φυσικού αερίου τις επόμενες δεκαετίες θα είναι κρίσιμη καθώς ο κόσμος μεταβαίνει σε ένα χαμηλότερο ενεργειακό σύστημα άνθρακα. Η παγκόσμια ζήτηση LNG αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2035 σε σύγκριση με σήμερα, με μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης να προέρχεται από την Ασία, όπου το φυσικό αέριο μετακινεί τον άνθρακα. Το LNG Canada είναι σε θέση να βοηθήσει την Shell να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών σε μια εποχή που βλέπουμε έλλειψη εφοδιασμού σε ΥΦΑ στις προοπτικές μας. Με σημαντικά πλεονεκτήματα ενσωμάτωσης από την προηγούμενη μέχρι τη διαπραγμάτευση, η LNG Canada αναμένεται να προσφέρει στην Shell ένα ολοκληρωμένο ποσοστό απόδοσης 13%, ενώ οι ταμειακές ροές που δημιουργεί αναμένεται να είναι σημαντικές, μακροχρόνιες και ανθεκτικές».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο διευθυντής Ολοκληρωμένου Αερίου και Νέων Ενεργειών, Royal Dutch Shell, Maarten Wetselaar, ο οποίος τόνισε ότι: «Πιστεύουμε ότι το LNG Canada είναι μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία σε μια ισχυρή κοινοπραξία, με εταιρείες που έχουν βαθιά εμπειρία στον τομέα του LNG. Τα τελευταία δύο χρόνια, το LNG Canada βελτίωσε την ανταγωνιστικότητά του, μείωσε την αβεβαιότητα εκτέλεσης και κέρδισε σημαντική υποστήριξη από τους ενδιαφερόμενους Μαζί με τους συμμετέχοντες και τους εργολάβους της κοινής μας επιχείρησης, προσβλέπουμε στην συνεργασία με την τοπική κοινότητα, την First Nations, την κυβέρνηση και την ομάδα του Καναδά για την κατασκευή και λειτουργία αυτού του παιχνιδιού που αλλάζει το έργο για την ενεργειακή βιομηχανία της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι το μερίδιο της Shell στο κεφάλαιο του έργου ανέρχεται σε 40% της τρέχουσας συνολικής κεφαλαιακής επένδυσης της εταιρείας ύψους 25 έως 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ετησίως.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης