Διεθνή

General Electric: Αποχώρησε ο CEO John Flannery -"Άνοιγμα" 23 δισ. δολ. στον ηλεκτρισμό

General Electric: Αποχώρησε ο CEO John Flannery -

Ο John Flannery είχε αναλάβει τον Ιούνιο του 2017 και θα αντικατασταθεί από τον Larry Culp

H επιβάρυνση κατά 23 δισ. δολ η οποία προέρχεται από τον τομέα ηλεκτρισμού είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις η αιτία της αποχώρησης του διευθύνοντα συμβούλου της General Electric John Flannery .
Ο John Flannery είχε αναλάβει τον Ιούνιο του 2017 και θα αντικατασταθεί από τον Larry Culp, που είχε ομόφωνη υποστήριξη από το διοικητικό συμβούλιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μειώνει το προηγούμενο guidance για ελεύθερες ταμειακές ροές και κέρδη ανά μετοχή το 2018, λόγω της αδυναμίας της επιχείρησης ενέργειας.

Το διοικητικό συμβούλιο της General Electric απομάκρυνε τον John Flannery από τη θέση του Διευθύνοντα Σύμβουλο λόγω απογοήτευσης  σχετικά με το ρυθμό του σχεδίου αναδιάρθρωσης του για τον βιομηχανικό όμιλο, σύμφωνα με πηγές του CNBC.
"Το διοικητικό συμβούλιο δεν ήταν ικανοποιημένο από την εκτέλεση που πραγματοποιήθηκε κάτω από την ηγεσία του John Flannery," δήλωσε ο Andrew Ross Sorkin.
Η απογοήτευση μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της GE "σκλήρηνε τις τελευταίες εβδομάδες", ανέφερε ο Sorkin. Μέρος αυτής της απογοήτευσης ήταν "με την έλλειψη συγκεκριμένων αποφάσεων που έπρεπε να ληφθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα".
Η απομάκρυνση του Flannery "δεν προκλήθηκε από το ζήτημα των στροβίλων", που αποκαλύφθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά ήταν αντίδραση "στον αργό ρυθμό της αλλαγής", ανέφερε ο Sorkin.
 Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε ανακαλύψει ένα πρόβλημα με την πιο πρόσφατη γραμμή φυσικού αερίου με ενέργεια από τουρμπίνες. Το διοικητικό συμβούλιο της συνεδρίασε την Τετάρτη για να συζητήσει πόσο διαδεδομένη ήταν η αποτυχία των στροβίλων, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.
Ο Flannery αναμφισβήτητα διαβεβαίωσε ότι οι μηχανικοί της εταιρείας είχαν βρει λύση στο ελάττωμα, λέγοντας ότι οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης υπερέβησαν την αποτυχία των στροβίλων.
Οι μετοχές της GE αυξήθηκαν κατά 13% μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας.

Η σχεδιαζόμενη απόσπαση της μονάδας υγείας της General Electric - GE Healthcare - θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο μετά την είδηση ότι ο John Flannery απομακρύνθηκε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του βιομηχανικού ομίλου, σύμφωνα με έναν αναλυτή της βιομηχανίας.
Ο Jim Corridore, αναλυτής της έρευνας στην CFRA, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο εισερχόμενος ηγέτης της GE, πρώην CEO της Danaher Lawrence Culp, θα μπορούσε να αποφασίσει ότι το τμήμα υγείας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν καλύτερα να παραμείνει στην εταιρεία.
Η GE Healthcare, η οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση στο νοσοκομειακό και εργαστηριακό εξοπλισμό, παράγει περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και  είχε κέρδη 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στο 15,8% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου και το 43,2% των λειτουργικών κερδών του το 2017.
Η εκπρόσωπος της GE Healthcare, Jennifer Fox, δήλωσε ότι η μονάδα "σχεδιάζει να συνεχίσει να εργάζεται για τον διαχωρισμό της GE" και η είδηση για την απομάκρυνση του Flannery "δεν αλλάζει τη στρατηγική στη GE Healthcare".
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης