Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο σχεδιασμός της Iberdrola για αύξηση της ανανεώσιμης παραγωγικής ικανότητας στις ΗΠΑ κατά 50%

tags :
Ο σχεδιασμός της Iberdrola για αύξηση της ανανεώσιμης παραγωγικής ικανότητας στις ΗΠΑ κατά 50%

Η Iberdrola σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της από ανανεώσιμες πηγές σε περίπου 10.000 MW μέχρι το τέλος του 2022

Η ισπανική ενεργειακή εταιρεία Iberdrola SA σχεδιάζει να επεκτείνει το ανανεώσιμη δυναμικό της στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά περίπου 50% σε διάστημα τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ignacio Sánchez Galán.

Η εταιρεία αναμένει να δαπανήσει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια για το σύστημα μετάδοσης και διανομής της.

Η Iberdrola σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της από ανανεώσιμες πηγές σε περίπου 10.000 MW μέχρι το τέλος του 2022.

«Όλο και περισσότεροι επενδυτές αναζητούν εταιρείες με στόχους καθαρής ενεργειακής βιωσιμότητας» δήλωσε ο Galan στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής των Ηγετών του ΟΗΕ.

Η εκτελεστική εξουσία μίλησε για τη δέσμευση της Iberdrola να μειώσει την ένταση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2007 και να καταστεί ουδέτερη από άποψη άνθρακα μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με τον Galan, η αγορά αλλάζει και η πελατειακή βάση αυξάνεται. Όλο και περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν να αγοράσουν ενέργεια απευθείας από τα αιολικά πάρκα για την επίτευξη των στόχων της κλιματικής αλλαγής και της αειφορίας..

«Τα τελευταία χρόνια, μεγάλοι πελάτες έρχονται επίσης σε εμάς για να αγοράσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας άμεσα επειδή είναι φθηνότερες και καθαρότερες», δήλωσε ο Sánchez Galán.

Επί του παρόντος, η Iberdrola έχει μακροπρόθεσμες συμφωνίες αγοράς ενέργειας με εταιρείες όπως το Amazon, το Google Alphabet και η Nike.

Τα περισσότερα αιολικά πάρκα που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Iberdrola στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι χερσαία. Ωστόσο, η εταιρεία αναπτύσσει το Wind Vineyard Wind off Massachusetts, το πρώτο μεγάλο αιολικό παράκτιο πάρκο της χώρας.
Το έργο αυτό θα κοστίσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια - 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι προγραμματισμένο να αρχίσει την κατασκευή το 2019 και να τεθεί σε λειτουργία το 2021 και το 2022.

 

 

 

 

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης