Τελευταία Νέα

Gana Energía: Κατά 39% θα αυξηθεί η ηλεκτρική ενέργεια στα τέλη του 2018

Gana Energía: Κατά 39% θα αυξηθεί η ηλεκτρική ενέργεια στα τέλη του 2018

Η Ισπανία είναι η νούμερο ένα χώρα όσον αφορά τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας προ φόρων, και η πέμπτη με τους φόρους που περιλαμβάνονται.

Κατά 39% θα αυξηθεί η ηλεκτρική ενέργεια στα τέλη του 2018 σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με τη Gana Energía αφού ξεκίνησε η ισπανική ανεξάρτητη εμπορική προώθηση ενέργειας που προσφέρει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι τιμές αυξάνονται από τον Απρίλιο, με την τελευταία άνοδο να σημειώνεται την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, όταν ανέβηκε στα 75,99 € / MWh.

Τα στοιχεία της αγοράς δείχνουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του 2018 και ακόμη και το 2019, φθάνοντας τα 81,45 MWh. Στην πραγματικότητα, επί του παρόντος, η Ισπανία είναι η νούμερο ένα χώρα όσον αφορά τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας προ φόρων, και η πέμπτη με τους φόρους που περιλαμβάνονται.

 

Τα δικαιώματα εκπομπής CO2 θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο

Η Gana Energía εξηγεί ότι ένας παράγοντας που θα έχει αντίκτυπο στην αύξηση αυτή είναι τα περιβαλλοντικά ασφάλιστρα, ιδίως η τιμή των δικαιωμάτων εκπομπής CO2. η οποία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθήσει να είναι υψηλή. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η άνοδος του φυσικού αερίου και η μεγαλύτερη συμμετοχή των αποκαλούμενων «βρώμικων ενεργειών» στο ενεργειακό μείγμα, το οποίο εκτός από το πιο ρυπογόνο, είναι το πιο ακριβό.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gana Energía Antonio Picazo, «χωρίς αμφιβολία, το σημερινό σύστημα δημοπρασιών ηλεκτρικού ρεύματος δεν ευνοεί τον καταναλωτή. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτήν την τιμή – κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες, κλίμα, μεταβολές στη ζήτηση - και, ως εκ τούτου, τον τρέχοντα τρόπο καθορισμού των τιμών. "

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που θα βοηθήσουν στη μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των κανονισμών. προωθώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες, εκτός από το ότι είναι φθηνότερες, είναι καθαρότερες. μειώνοντας την ενεργειακή εξάρτηση από άλλες χώρες και τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

«Η αυτάρκεια μέσω συστημάτων ηλιακής ενέργειας και άλλων εναλλακτικών λύσεων, αποτελούν προτεραιότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει σε άλλες χώρες της Β. Ευρώπης», σημείωσε ο Picazo.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης