Διεθνή

Le Pen: Νεο γαλλικό νόμισμα προσδεδεμένο στο ευρώ

tags :
Le Pen: Νεο γαλλικό νόμισμα προσδεδεμένο στο ευρώ
Αποχώρηση από το ευρώ αν κερδίσει τις εκλογές προανήγγειλε η γαλλίδα πολιτικός
Νέο γαλλικό νόμισμα προανήγγειλε η Mari Le Pen,η οποία ανέφερε ότι αυτό θα είναι συνδεδεμένο με το ευρωπαικό, δηλαδή το ευρώ,μιλώντας στο Bloomberg.
Παράλληλα σημείωσε ότι η διαχείριση του γαλλικού χρέους θα γίνει μέσω του νέου νομίσματος εφόσον κερδίσει τις εκλογές.
Μετά τις δηλώσεις αυτές αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι αβεβαιότητες που θα επικρατήσουν ενόψει των γαλλικών εκλογών θα είναι μεγάλες και δεν αποκλείεται να δικαιολογήσουν περαιτέρω πτώση του ευρώ.

Δομές εθνικού νομίσματος

Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να «οπισθοχωρήσουν» από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και να επιστρέψουν σε δομές εθνικού νομίσματος, υποστήριξε σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Mari Le Pen την Τετάρτη, επικαλούμενη το νομισματικό σύστημα της ευρωπαϊκής λογιστικής μονάδας (ECU).
Μιλώντας στο Reuters, σε συνεδρίαση για το νέο έτος, η Le Pen, η οποία είναι υποψήφια για το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές της Γαλλίας το 2017, ανέφερε ότι το γαλλικό εθνικό χρέος θα εκφραζόταν σε ένα νέο εθνικό νόμισμα υπό μία δική της κυβέρνηση.
«Το ECU υπήρχε παράλληλα με το εθνικό νόμισμα», είπε η κ. Le Pen στο Reuters, σημειώνοντας πως ένα μοντέλο συνύπαρξης των δύο δεν θα είχε αρνητικές συνέπειες στην καθημερινή ζωή των γάλλων πολιτών.
Σε συνέντευξή της σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό  δήλωσε ότι «Θέλω ένα εθνικό νόμισμα με το ευρώ ως κοινό νόμισμα».
«Ένα νόμισμα που ακολουθεί το μοντέλο ECU δεν είναι κάτι που έχεις στο πορτοφόλι σου ή στον τραπεζικό λογαριασμό σου, είναι ένα λογιστικό νόμισμα μεταξύ χωρών», είπε, σύμφωνα με το Reuters.
Η πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων στη Γαλλία θέλουν την κ. Le Pen να περνά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπου όμως αναμένεται να ηττηθεί από τον υποψήφιο των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων, Φρανσουά Φιγιόν.

www.worldenergynews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης