Διεθνή

Η Petrogal θα επενδύσει 1 δισ. δολ. το χρόνο στη Βραζιλία

Η Petrogal θα επενδύσει 1 δισ. δολ. το χρόνο στη Βραζιλία

Επεκτείνει την παρουσία της στις παραθαλάσσιες pre-salt περιοχές της Βραζιλίας

Η Petrogal, η βραζιλιάνικη μονάδα της πορτογαλικής Galp, σχεδιάζει να δαπανήσει 800 εκατομμύρια δολάρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως τα επόμενα χρόνια στη Βραζιλία για να αναπτύξει τα τρέχοντα ενεργειακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου και να ενισχύσει το μερίδιο της στην ανοικτή θάλασσα.
Ο διευθύνων σύμβουλος Miguel Pereira δήλωσε ότι η εταιρεία, τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βραζιλίας, επιθυμεί να επεκτείνει την παρουσία της στις παραθαλάσσιες περιοχές pre-salt της Βραζιλίας, όπου δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου παγιδεύονται κάτω από ένα παχύ στρώμα αλατιού, ειδικά στις λεκάνες Campos και Santos .
"Θέλουμε να είμαστε εδώ, θέλουμε να μεγαλώσουμε εδώ. Είμαστε εδώ για να μείνουμε ", ανέφερε ο Pereira στο Reuters στο περιθώριο μιας διάσκεψης πετρελαίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Η εταιρεία, η οποία έχει επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για 20 χρόνια στη Βραζιλία, παράγει σχεδόν 113.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boed) στον κορυφαίο παραγωγό της Λατινικής Αμερικής, χάρη στις συμμετοχές σε μερικούς από τους πιο παραγωγικούς τομείς της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου Lula στο Santos Λεκάνη.
Η εταιρεία, η οποία ανήκει κατά 30% στην China Petrochemical Corp (Sinopec Group), είναι επίσης μέρος ενός κύματος ξένων εταιρειών πετρελαίου που συμμετέχουν στις  πρόσφατες δημοπρασίες προκειμένου να αυξήσουν τις θέσεις τους στις pre-salt  περιοχές..
Σε μια κοινοπραξία με την Exxon Mobil Corp και την Equinor της Νορβηγίας, η Galp κέρδισε το μπλοκ Northern Carcara τον Οκτώβριο και τον Ιούνιο το μπλοκ Uirapuru με τις ίδιες δύο εταιρείες και τη βραζιλιάνικη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleo Brasileiro SA. Και τα δύο μπλοκ βρίσκονται στη λεκάνη Santos.
Αυτές οι εξαγορές θα βοηθήσουν τη Galp να κερδίσει το στόχο της για 150.000 boedέ ως το 2020, δήλωσε ο Pereira.
Ο Pereira αφαίρεσε τις ανησυχίες ότι μια έντονα αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές τον επόμενο μήνα θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τη βιομηχανία πετρελαίου, η οποία επωφελήθηκε από μια πρόσφατη στροφή προς φιλικές προς την αγορά πολιτικές του κεντροδεξιού Προέδρου Michel Temer.
"Σε όλες τις κυβερνήσεις, η Βραζιλία σεβάστηκε πάντα τις συμβάσεις. Είναι μια εγγύηση που μετριάζει τον κίνδυνο της Βραζιλίας από πολιτική άποψη», σημείωσε.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης