Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Μητσοτάκης: Ζητάμε άμεσα εκλογές - Στην πτώχευση οδηγείται η ΔΕΗ, να αποδοθούν οι ευθύνες για τη Folli Follie

Μητσοτάκης: Ζητάμε άμεσα εκλογές - Στην πτώχευση οδηγείται η ΔΕΗ, να αποδοθούν οι ευθύνες για τη Folli Follie

Τα ζητήματα ασφάλειας, οι συντάξεις, το Σκοπιανό και οι παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Μόρια και το Μάτι, αποτέλεσαν την αιχμή της κριτικής που άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση των Τομεαρχών του κόμματος, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για την άμεσα προκήρυξη εκλογών.
Τα ζητήματα ασφάλειας, οι συντάξεις, το Σκοπιανό και οι παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Μόρια και το Μάτι, αποτέλεσαν την αιχμή της κριτικής που άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ για τη ΔΕΗ.
«Η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση οδηγείται ουσιαστικά σε πτώχευση», προειδοίησε, «όπως αποδεικνύουν τα τελευταία οικονομικά της στοιχεία.
Και με την ευκαιρία, θέλω να προειδοποιήσω  την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να χάσει την κοινοτική χρηματοδότηση για το σημαντικότερο  έργο υποδομής σήμερα, όσον αφορά το δίκτυο, το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, που είναι η μεγάλη  διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι υπάρχει γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τροφοδοτεί τη βία με την ανοχή της.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις σε Δικαιοσύνη και Ενημέρωση.
«Oι κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στην Ενημέρωση εξελίσσονται σε ανοιχτές απειλές για τη Δημοκρατία.
Όλο και περισσότερες μεθοδεύσεις συγκάλυψης και αδιαφάνειας καταγράφονται, όλο και πιο ξεδιάντροπα η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετατρέπεται σε τηλεβόα του Μαξίμου», τόνισε.
Όσον αφορά την οικονομία, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη επιβολή φόρων απειλεί ότι έχει μείνει όρθιο στην οικονομία.
«Οι αισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία μέχρι στιγμής διαψεύδονται», εκτίμησε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο της Folli Follie, τονίζοντας ότι υπάρχουν ευθύνες και πως είναι απαράδεκτο ειδικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να μην έχουν αποδοθεί.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ο Τσίπρας παρακολουθεί αμήχανα τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα που τους παρέδωσε, ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία.
Όσον αφορά το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων, ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυφαίνει νέα παιχνίδια για τις περαιτέρω περικοπές, ενώ έκανε λόγο και για «ρήτρα θανάτου», την οποία κυνικά επικαλούνται οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος.
«Με τόση ασυναισθησία της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ότι πέρασαν στο Υπερταμείο ακόμα και τα μνημεία μας», πρόσθεσε.
«Η ΝΔ θα κάνει ότι πρέπει για να πέσει φως στο σκοτάδι που πάει να σκεπάσει τόσο τη Μόρια όσο και το Μάτι.
Θα ψάξουμε που πήγαν τα κονδύλια.
«Η άθλια πραγματικότητα της Μόριας αποκαλύπτεται διεθνώς και η κυβέρνηση έχει, ήδη, τεθεί στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης.
Όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση  καλούνται τώρα να απαντήσουν για το πώς διαχειρίστηκαν το 1,6 δις των κονδυλίων της ΕΕ».
Η Δικαιοσύνη θα κρίνει με απόλυτη ανεξαρτησία για το ποιος ευθύνεται για τους 99 νεκρούς στο Μάτι», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Ο Τσίπρας και η παρέα του κάνουν όλα αυτά για τα οποία στηλιτεύονται κυβερνήσεις στην Ευρώπη.
Ο κ.Τσίπρας μοιάζει πολύ με τον κ. Orban.
Αποτελεί θράσος να μας ταυτίζουν εμάς με τον Orban», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι στη ΔΕΘ οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δουν δύο εικόνες, δύο επιλογές:
«Παρακολουθήσαν έναν πρωθυπουργό σε αποδρομή, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα.
 Από την άλλη υπήρχε η δική μας πρόταση, ένας καθαρός και θετικός λόγος».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.
«Πρέπει να εξηγήσουμε στο δημόσιο υπάλληλο ποια είναι η σημασία της αξιολόγησης», σημείωσε.
«Οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι.
Η χώρα είναι ήδη σε εκλογικό κύκλο.
Είμαστε έτοιμοι για την ανασύνθεση των πολιτικών δυνάμεων που θα απελευθερώσουν την χώρα», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Μιλάμε με προδομένους ψηφοφόρους που έπεσαν θύμα της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του λαϊκισμού.
Τους ζητάμε να μας εμπιστευτούν γιατί μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και γιατί έχουμε το σχέδιο να αλλάξουμε τη χώρα και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τους».
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Manfred Weber του ΕΛΚ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης