Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύμβαση της Acciona με τον πολυεθνικό Όμιλο Bosch για τη προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ΑΠΕ

tags :
Σύμβαση της Acciona με τον πολυεθνικό Όμιλο Bosch για τη προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ΑΠΕ

Η Acciona Energía είναι ένας παγκόσμιος φορέας εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με 25ετή εμπειρία στον τομέα και πάνω από 9.000 MW υπό την ιδιοκτησία της

Τη σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος στον πολυεθνικό Όμιλο Bosch έχει αναλάβει η Acciona στην Ισπανία και την Πορτογαλία για το 2019- 2021 και για όγκο 480 GWh.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η εταιρεία θα προμηθεύσει ενέργεια με 100% εγγύηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλα τα κέντρα του ομίλου Bosch στην Ιβηρική Χερσόνησο, τις πολυεθνικές υπηρεσίες που έχουν περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις και περίπου 13.000 εργαζόμενους.

Παράλληλα, η χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας που απορρέει από τη σύμβαση θα αποτρέψει την εκπομπή περισσότερων από 460.000 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, την κύρια αιτία του φαινομένου του θερμοκηπίου και τη σχετιζόμενη με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο διευθυντής διαχείρισης ενέργειας της ACCIONA Energía Santiago Gomez Ramos τόνισε ότι: «Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι ο όμιλος Bosch έχει ανανεώσει την πίστη του στην ACCIONA ως προμηθευτή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επεκτείνοντας το πεδίο συνεργασίας μας στην Πορτογαλία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλουμε στους στόχους της βιωσιμότητας και της σταθερότητας στο ενεργειακό κόστος».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης