Commodities

Glodman Sachs: Στα 70 - 80 δολ. θα κινηθούν οι τιμές του Brent έως το τέλος 2018

Glodman Sachs: Στα 70 - 80 δολ. θα κινηθούν οι τιμές του Brent έως το τέλος 2018

Διατηρεί τη σύσταση overweight για πετρέλαιο και commodity

Στα 70 – 80 δολάρια θα σταθεροποιηθούν οι τιμές του Brent έως το τέλος του χρόνου σύμφωνα με την Glodman Sachs καθώς ΟΠΕΚ και Ρωσία θα αντισταθμίσουν τις απώλειες από το Ιράν.
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα οι τιμές του πετρελαίου του Brent διαπραγματεύονται κοντά στα $ 82 / bbl, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014 και οι καταλύτες για το τελευταίο αυτό ράλι είναι σαφείς:οι εξαγωγές του Ιράν μειώθηκαν γρηγορότερα από ό, τι αναμενόταν (και η συναίνεση), ο ΟΠΕΚ απέτυχε να δεσμευτεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ οι παγκόσμιες αναπτυξιακές προσδοκίες (ιδίως οι ΕΜ) σταθεροποιούνται σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της Κίνας
 Ενώ αυτό το set up μπορεί να διατηρήσει αρχικά τις τιμές στα χαμηλά $ 80s / bbl σύμφωνα με την Glodman Sachs η αρχική πτώση στην παραγωγή του Ιράν θα μπορούσε να φέρει τις τιμές στα $ 82.5 / bbl, αλλά ένας άλλος καταλύτης πέρα από το Ιράν ουσιαστικά να «σπάσει» την άνοδο.
 Ειδικότερα, η τράπεζα  αναμένει ότι η παραγωγή από άλλους παραγωγούς του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία θα αντισταθμίσει τις απώλειες από το Ιράν, όπως συνέβη μέχρι τώρα.

Ως αποτέλεσμα, αναμένεται οι τιμές του Brent να σταθεροποιηθούν στα $ 70-80 / bbl στα τέλη του έτους.
Ωστόσο, διατηρεί τη σύστασή της  overweight για το πετρέλαιο (και τα commodity) δεδομένης της επίπτωσης από την τρέχουσα καθυστέρηση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του c. 10% ετησίως, καθώς και των κινδύνων που προκαλούν οι αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης