Διεθνή

Glencore και Qatar Investment Authority ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την Rosneft

Glencore και Qatar Investment Authority ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την Rosneft
Η κοινοπραξία εξαγόρασε τον περασμένο Δεκέμβριο το 19,5% των μετοχών της Rosneft έναντι 11,5 δισ. δολαρίων.
Η κοινοπραξία της Glencore και της Qatar Investment Authority ανακοίνωσαν επισήμως, ότι έκλεισε η συμφωνία εξαγοράς του 19,5% των μετοχών της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft.
Στην ανακοίνωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Νέα στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Glencore και της Qatar Investment Authority» αναφέρεται συγκεκριμένα, ότι «η εταιρεία ανακοινώνει, ότι η οριστική διευθέτηση έχει ολοκληρωθεί και επιτεύχθηκε το κλείσιμο της συμφωνίας, που περιγράφεται στην ανακοίνωση της 10ης Δεκεμβρίου 2016».
Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η κοινοπραξία Glencore και Qatar Investment Authority υπέγραψαν συμφωνία με τον βασικό μέτοχο της Rosneft, την κρατική Rosneftegaz, για την απόκτηση του 19,5% των μετοχών της μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας έναντι 11,5 δισ. δολαρίων.
Αυτά τα 11,5 δισ. δολάρια μαζί με άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια των επιπλέον μερισμάτων της Rosneftgaz στην Rosneft μεταφέρθηκαν στο ρωσικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης