Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόσκληση Barkindo για συνεργασία μεταξύ ΟΠΕΚ και χωρών εκτός ΟΠΕΚ

Πρόσκληση Barkindo για συνεργασία μεταξύ ΟΠΕΚ και χωρών εκτός ΟΠΕΚ

Προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη νέα κρίση

Ο γενικός γραμματέας Mohammad Barkindo ζήτησε την Τρίτη 25/9/2018 συνεργασία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ, προειδοποιώντας ότι μια αποτυχία θα μπορούσε να οδηγήσει από τη μια κρίση στην άλλη.
"Είναι σημαντικό οι χώρες του ΟΠΕΚ και οι χώρες εκτός ΟΠΕΚ να συνεργαστούν ώστε να μην πέσουμε από την κρίση σε άλλη", δήλωσε ο Barkindo σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ισπανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Cepsa στη Μαδρίτη.
Ο ιρανός υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ και της υπουργικής επιτροπής του ΟΠΕΚ δεν θα επηρεαστούν από τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump σχετικά με τους παραγωγούς πετρελαίου.
Ο Trump, σε ένα tweet, έχει συνδέσει τη στήριξη των ΗΠΑ στις χώρες της Μέσης Ανατολής με τις τιμές του πετρελαίου και έχει επανειλημμένα προτρέψει τον ΟΠΕΚ να μειώσει τις τιμές.
Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 33% στο 2040, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου Barkindo, αναφερόμενος στην μακροπρόθεσμη εξέλιξη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου
Το πετρέλαιο θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στο ενεργειακό μείγμα για το προσεχές μέλλον, δήλωσε ο Barkindo.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης