Τελευταία Νέα
Commodities

ΟΠΕΚ: Επενδύσεις ύψους 11 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2040 στον κλάδο του πετρελαίου

tags :
ΟΠΕΚ: Επενδύσεις ύψους 11 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2040 στον κλάδο του πετρελαίου

Σημαντική πρόβλεψη για τον «μαύρο χρυσό»

Επενδύσεις ύψους 11 τρις. δολαρίων θα χρειαστεί ο κλάδος του πετρελαίου μέχρι το 2040 για να καλύψει τη ζήτηση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε ο ΟΠΕΚ τη Κυριακή (23/9).

Ειδικότερα, τονίζεται ότι οι επενδύσεις στην παραγωγή υπολογίζονται σε 8,3 τρις. δολάρια και τα περισσότερα εξ αυτών θα αφορούν χώρες πλην του οργανισμού. Μεσοπρόθεσμα οι χώρες αυτές θα χρειαστούν περί τα 350 δις. ετησίως, ενώ για τα μέλη του θα χρειαστούν 40 δις. ετησίως.

Αναφορικά με τις συνολικές επενδύσεις στην κατηγορία donwnstream, ο συνολικός όγκος υπολογίζεται στα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο 2018-2040, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΠΕΚ.

«Από αυτά, τα 283 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να επενδυθούν σε γνωστά μεσοπρόθεσμα έργα, ενώ 306 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να επενδυθούν σε προσθήκες πέρα από γνωστά έργα μακροπρόθεσμα».

Συμπερασματικά,  συμπεριλαμβανομένων των μεσαίων επενδύσεων ύψους περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, μέχρι το 2040, η απαιτούμενη παγκόσμια επένδυση πετρελαίου υπολογίζεται σε σχεδόν 11 τρισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης