Επιχειρήσεις

Έργο ενεργειακής αναβάθμισης στις εγκαταστάσεις της Φυσικό Αέριο με τη συνεργασία ΚΑΠΕ & Helesco

tags :
Έργο ενεργειακής αναβάθμισης στις εγκαταστάσεις της Φυσικό Αέριο με τη συνεργασία ΚΑΠΕ & Helesco

Το QualitEE (www.qualitee.eu), στο οποίο συμμετέχει το ΚΑΠΕ, στοχεύει  στην αύξηση των επενδύσεων σε ενεργειακές υπηρεσίες εντός της ΕΕ και στη βελτίωση της εμπιστοσύνης στους παρόχους αυτών των υπηρεσιών

Έργο ενεργειακής αναβάθμισης, σε επιλεγμένη εγκατάστασής της, με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) και σύμφωνα με τα κριτήρια ποιότητας του Ευρωπαϊκού έργου QualitEE, θα υλοποιήσει η ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ενεργειακών Υπηρεσιών HELESCO A.E (www.helesco.gr) και υπό την παρακολούθηση του ΚΑΠΕ.

Σε αυτή τη φάση διενεργούνται οι απαραίτητοι ενεργειακοί έλεγχοι σε υποψήφιες εγκαταστάσεις της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ προκειμένου να συμφωνηθούν οι επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και στη συνέχεια να υπογραφεί η ΣΕΑ ώστε να ξεκινήσουν, το συντομότερο δυνατό, οι απαραίτητες εργασίες υλοποίησης. Η ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ θα προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης τόσο στο πλαίσιο της εταιρικής της λειτουργίας όσο και προς όφελος των καταναλωτών της. 

Το QualitEE (www.qualitee.eu), στο οποίο συμμετέχει το ΚΑΠΕ, στοχεύει  στην αύξηση των επενδύσεων σε ενεργειακές υπηρεσίες εντός της ΕΕ και στη βελτίωση της εμπιστοσύνης στους παρόχους αυτών των υπηρεσιών. Ξεκίνησε το Μάρτιο 2017, έχει τριετή διάρκεια και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γενικός σκοπός του QualitEE είναι η ανάπτυξη κριτηρίων αξιολόγησης ποιότητας των ενεργειακών υπηρεσιών και συστήματος διασφάλισης ποιότητας. Ειδικότερα, σε κάθε χώρα που συμμετέχει στο έργο, θα υλοποιηθούν τουλάχιστον δυο πιλοτικά έργα με ΣΕΑ, που συμμορφώνονται μερικώς ή ολικώς με τα κριτήρια ποιότητας του έργου QualitEE, ώστε αυτά να δοκιμαστούν και, παράλληλα, θα γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες για τη μελλοντική θεσμοθέτηση συστήματος διασφάλισης ποιότητας των ενεργειακών υπηρεσιών.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης