Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η Γαλλία θα αυξήσει τις δαπάνες για τις ανανεώσιμες πηγές το 2019

Η Γαλλία θα αυξήσει τις δαπάνες για τις ανανεώσιμες πηγές το 2019

Οι δαπάνες για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ανέλθουν συνολικά σε 7,3 δις ευρώ (8,60 δισεκατομμύρια δολάρια) το επόμενο έτος και θα αφορούν κυρίως αιολικά και ηλιακά έργα

Η γαλλική κυβέρνηση θα αυξήσει τις δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το επόμενο έτος, με την  σχεδιαζόμενη άνοδο κατά 1,3% θα είναι στα ίδια επίπεδα αφού ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του υπουργείου περιβάλλοντος της Γαλλίας.
Οι δαπάνες για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ανέλθουν συνολικά σε 7,3 δις ευρώ (8,60 δισεκατομμύρια δολάρια) το επόμενο έτος και θα αφορούν κυρίως αιολικά και ηλιακά έργα.
Η Γαλλία μένει πίσω σε σχέση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υπολείπεται του μακροπρόθεσμου στόχου της για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα μπορούσαν να την βοηθήσουν να περιορίσει την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια που σήμερα αντιπροσωπεύει πάνω από το 75% των αναγκών της.
Σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού, η Γαλλία θα διατηρήσει τα σχέδιά της για αύξηση του φόρου άνθρακα, η οποία αποτελεί μέρος ενός φόρου επί των ορυκτών καυσίμων μεταφοράς και θέρμανσης που καταβάλλουν οι καταναλωτές.
Ο φόρος θα αυξηθεί σε 55 ευρώ ανά τόνο CO2 το 2019 από 44,6 τόνους το 2018. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι ο φόρος θα αυξηθεί σε 65,40 ευρώ το 2020, 75,80 ευρώ σε 20,21 και 86,20 ευρώ το 2022.
Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε πάρει τη "δύσκολη απόφαση" να χρησιμοποιήσει τη φορολογική πολιτική για να ενθαρρύνει τη φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά σε μια στιγμή που μείωσε τη συνολική φορολογική επιβάρυνση.
Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν το επόμενο έτος πρόσθετους περιβαλλοντικούς  φόρους ύψους 2,9 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου 1 δις. ευρώ από την κατάργηση ενός φορολογικού συντελεστή, ενώ οι αγρότες και οι κατασκευαστικές εταιρείες επιβαρύνονται με καύσιμα βαρέων οχημάτων.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση θα αυξήσει τα κίνητρα για να βοηθήσει τους καταναλωτές να στραφούν σε καθαρότερα οχήματα.



www.worldenergynews

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης