Τελευταία Νέα

Η κυβερνητική πολιτική του Πακιστάν για στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η κυβερνητική πολιτική του Πακιστάν για στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Στο προσκήνιο το ενεργειακό μίγμα του Πακιστάν

Πρώτης γραμμής θέματα αποτελούν η ηλιακή και αιολική ενέργεια του Πακιστάν, που καλείται να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές έτσι ώστε να διορθωθούν τα «ενεργειακά δεινά» της χώρας, σύμφωνα με την άποψη εξέχοντα βιομηχάνου, του Almas Hyder.

«Το Πακιστάν αντιμετώπιζε μια οξεία ενεργειακή έλλειψη, η οποία επηρέασε αρνητικά την οικονομική του ανάπτυξη. Το ενεργειακό μείγμα στο Πακιστάν άλλαξε από εκείνο που κυριαρχείτο από υδροηλεκτρική ενέργεια σε μίγμα με ορυκτή καύσιμη ύλη τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, με την αιτία να αποδίδεται στην ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας. Ωστόσο, η εξάρτηση του Πακιστάν από τους εισαγόμενους ενεργειακούς πόρους αυξήθηκε, οδηγώντας σε περιορισμένη διαθεσιμότητα με υψηλό οικονομικό κόστος.Το Πακιστάν είχε εγκαταστήσει δυναμικό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 28.704 μεγαβάτ από τις 30 Μαΐου 2018» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Hyder.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις τελευταίες τάσεις στην ηλιακή και αιολική ενέργεια. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι επενδύσεις των Η.Π.Α. στην ηλιακή ενέργεια ανήλθαν στο 37%, στην αιολική ενέργεια 25%, στο φυσικό αέριο 37% και στην υδροηλεκτρική ενέργεια 0%» πρόσθεσε ο Hyder.

Μεταξύ των κυριότερων πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2018, το πετρέλαιο έχει μερίδιο περίπου 17%,  εγχώριο φυσικό αέριο 15,4%, εισαγόμενο LNG 23,5%, άνθρακας 9,9%, αιολική και ηλιακή ενέργεια 5,3% και πυρηνική ηλεκτρική ενέργεια 4,3%.
Τα επόμενα 10 χρόνια, ο Hyder προέβλεπε αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 4% -5% και η χώρα χρειάζεται επιπλέον 20.000 έως 25.000MW μέχρι το έτος 2030.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης