Διεθνή

Νέες προκλήσεις Erdogan: Θα αυξήσουμε τον στρατό στην Κύπρο

Νέες προκλήσεις Erdogan: Θα αυξήσουμε τον στρατό στην Κύπρο

Σημαντική η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας

Νέες προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν προτίθεται να μειώσει τον όγκο των στρατευμάτων που διαθέτει στα κατεχόμενα της Κύπρου αλλά αντίθετα να τον αυξήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική εφημερίδα Milliyet, τις οποίες μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Erdogan είπε πως η παρουσία τουρκικών δυνάμεων στο ψευδοκράτος είναι «σημαντική».
Επιπλέον, τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν αυτή που απέρριψε το σχέδιο Ανάν το 2004, που θα ρύθμιζε το θέμα των στρατευμάτων στο νησί και άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι στα σχέδια του η κατασκευή μόνιμης ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα, καθώς όπως είπε, η Κύπρος απέχει λίγα λεπτά από τα τουρκικά παράλια και συνεπώς δεν χρειάζεται κατασκευή μόνιμης εγκατάστασης.
«Η Ελλάδα δεν έχει ανάλογη εγγύτητα στην Κύπρο» είπε ο Erdogan, δηλώσεις που έρχονται λίγες ημέρες από την έναρξη ενός ακόμα γύρου συνομιλιών από τον ΟΗΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τα περιθώρια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης