Διεθνή

Περισσότερες ενεργειακές συνεργασίες με την Ρωσία αναζητούν οι εταιρείες της Ινδίας

Περισσότερες ενεργειακές συνεργασίες με την Ρωσία αναζητούν οι εταιρείες της Ινδίας

Τον Ιούνιο, η Ινδία άρχισε να δέχεται μακροπρόθεσμες προμήθειες φυσικού αερίου από τη Gazprom

Ευκαιρίες συμμετοχής σε περισσότερα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναζητούν οι κρατικές εταιρείες ενέργειας της Ινδίας, σύμφωνα με τον υπουργό πετρελαίου της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός είπε ότι η Ινδία επιθυμεί να ενισχύσει τους δεσμούς με τον παραδοσιακό σύμμαχο πλούσιο σε πόρους.

Ειδικότερα, ο Dharmendra Pradhan τόνισε ότι: «Η δέσμευσή μας στον τομέα των υδρογονανθράκων, συμπεριλαμβανομένων μερικών σημαντικών επενδύσεων, έχει γίνει ένας από τους βασικούς πυλώνες των διμερών σχέσεών μας», προσθέτοντας ότι: «Οι μονάδες PSU πετρελαίου και φυσικού αερίου συνεχίζουν να διερευνούν τη συμμετοχή τους σε περισσότερα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία».

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η Ινδία εξετάζει την στενότερη ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούνιο, η χώρα άρχισε να δέχεται μακροπρόθεσμες προμήθειες φυσικού αερίου από τη Gazprom, σε μια κίνηση που ο Pradhan περιέγραψε ως «ιστορικό ορόσημο στην ενεργειακή σύνδεση Ινδίας-Ρωσίας» που θα διαφοροποιούσε τις πηγές ενέργειας της Ινδίας.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης