Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Ποιά assets τον καθιστούν την πρώτη επενδυτική επιλογή για το 2017

Μυτιληναίος: Ποιά assets τον καθιστούν την πρώτη επενδυτική επιλογή για το 2017
Φυσιολογικά όλα δείχνουν ότι ο Ομιλος θα γίνει τελικά ένα από τα 3 μεγάλα ενεργειακά- βιομηχανικά γκρουπ της χώρας και θα προστεθεί στην δυάδα Μότορ Οιλ-ΕΛΠΕ.
Mπορεί ο Μυτιληναίος να είναι η μετοχή της χρονιάς για το 2017;
Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ρητορική ερώτηση.
Το ζητούμενο για το smart money είναι ποιά θα είναι τα δεδομένα του Ομίλου από την στιγμή που πρoχωρά σε μια συγχώνευση σταθμό,συγκεντρώνει τις δυνάμεις του και παρέχει ισχυρές προοπτικές.
Φυσιολογικά όλα δείχνουν ότι ο Ομιλος θα γίνει τελικά ένα από τα 3 μεγάλα βιομηχανικά γκρουπ της χώρας και θα προστεθεί στην δυάδα Μότορ Οιλ-ΕΛΠΕ.
Η κεφαλαιοποίησή του στα 725 εκατ ευρώ περικλείει ένα μαγικό νούμερο,που λέγεται ΕBITDA Αλουμινίου που το 2017 θα ξεπεράσει τα 150-160 εκατ ευρώ.
Και αυτό για δύο βασικούς λόγους:
Κάτα πρώτον γιατί έχει κλειδώσει τα κέρδη από την τιμή του αλουμινίου.
Το αλουμίνιο υποχώρησε ελαφρά χθες κάτω από τα 1700 δολ ο τόνος ενώ ο χαλκός ισορρόπησε στα 5500 δολ.
Το δεύτερο εχει να κάνει με την δύναμη του δολαρίου που ενισχύει σημαντικά το bottom line για κάθε 5 σεντς.
Αν υπολογίσουμε ότι με την συγχώνευση της ΜΕΤΚΑ η κεφαλαιοποίηση θα έλθει στο 1 δισ,αυτό του ανοίγει τον δρόμο από πλευράς μεγέθους για την είσοδο σε δείκτες και την προσέλκυση μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων.
Τι θα αγοράσουν αυτά στον Μυτιληναίο;
Την πιο κερδοφόρα μονάδα αλουμινίου στην Ευρώπη,3 εργοστάσια παραγωγής ενέργειας,την ΜΕΤΚΑ με αυξημένες δυνατότητες για τα διεθνή έργα αυτοχρηματοδότησης και την προοπτική της Protergia που μελλοντικά θα μπορέσει να γίνει ο μεγαλύτερος αν όχι ο ένας εκ των δύο βασικών ιδιωτικών εταιριών retail στην ενεργειακή αγορά.
Το EBITDA των 300 εκατ ευρώ, η πορεία εξάλειψης του δανεισμού και οι προοπτικές νέων εξαγορών είναι κομβικής σημασίας για τους μεγάλους επενδυτές που δείχνουν παραδοσιακά εμπιστοσύνη στα κλασσικά blue chips της ελληνικής αγοράς όπως η  Coca Cola και ο Τιτάνας.
Τεχνικά για την μετοχή τα παρόντα επίπεδα είναι το 6.20 στην συνέχεια το 6.40,το 6.60 και το 7.10.

worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης