Ενέργεια

Miguel Arias Cañete: Μείωση των εκπομπών αερίου κατά 45% μέχρι το 2030

Miguel Arias Cañete: Μείωση των εκπομπών αερίου κατά 45% μέχρι το 2030

Οι νέοι νόμοι προβλέπουν μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών κατά 32% μέχρι το 2030

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις που συζητήθηκαν χθες (12/9) ενώπιον του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου σχετικά με τις ενεργειακές πολιτικές για το κλίμα από τον ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ, Miguel Arias Cañete, ο οποίος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, προειδοποιώντας για τις κρίσιμες διαστάσεις που έχει λάβει το κεφάλαιο της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, ο κ. Canete τόνισε ότι: «Οι νομοθέτες πρέπει να υποστηρίξουν ένα πιο φιλόδοξο στόχο, μειώνοντας τις εκπομπές αερίου κατά 45% μέχρι το 2030. Οι νέοι νόμοι θα απαιτήσουν την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατά 32.5% και μερίδιο 32% από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2030.».

Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε ότι: «Mε τη νέα νομοθεσία της ΕΕ που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ, ο στόχος του 45% θα επιτευχθεί ούτως ή άλλως», με τον Jean-Claude Juncker να συμμερίζεται την συγκεκριμένη άποψη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Συμφωνώ με την ανάλυση του Επιτρόπου Ενέργειας για τις περικοπές των εκπομπών CO2 για το 2030» συμπληρώνοντας ότι είναι «επιστημονικά σωστή και πολιτικά απαραίτητη».

Σε προηγούμενο χρόνο ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Ενέργεια και το Κλίμα είχε δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινούσε διαδικασίες για την άρση των όποιων εμποδίων "μεσολαβούν" ανάμεσα στην σημερινή πραγματικότητα και την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών κατά 40% τουλάχιστον σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Τέλος, από την πλευρά του, ο Wendel Trio, διευθυντής της ομάδας εκστρατειών Climate Action Network Europe τόνισε ότι: «Ο Πρόεδρος Juncker έχει αναγνωρίσει ότι η αλλαγή του κλίματος ήδη καταστρέφει την Ευρώπη, αλλά δεν κατάλαβε ότι για να προστατεύσει τους πολίτες της, η ΕΕ πρέπει να αυξήσει σημαντικά την κλιματική δράση της. Οι νέοι ενεργειακοί στόχοι που μεταφράζονται σε περικοπές εκπομπών κατά 45% μέχρι το 2030 είναι μόνο η αφετηρία για την πραγματική συζήτηση».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης