Τελευταία Νέα
Commodities

ΙΕΑ: Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια την ημέρα

ΙΕΑ: Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Η παγκόσμια ζήτηση θα ανέλθει στο υψηλό επίπεδο ρεκόρ των 100,3 εκατ. βαρελιών την ημέρα το τελευταίο τρίμηνο του έτους

Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια την ημέρα τους επόμενους τρεις μήνες, οδηγώντας σε σύσφιξη την αγορά και ασκώντας πιέσεις στις τιμές, αλλά η κρίση στις αναδυόμενες αγορές και οι εμπορικές διαμάχες θα μπορούσαν να πλήξουν τη ζήτηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).

Ο IEA διατήρησε την πρόβλεψή του για ισχυρή αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φέτος για 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα και άλλα 1,5 εκατ. βαρέλια το 2019, αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

«Παρατηρείται μία σύσφιξη», ανέφερε ο Οργανισμός στη μηνιαία έκθεσή του.

Η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στον ενεργειακό κλάδο του Ιράν έχει ήδη οδηγήσει σε μείωση της παροχής σε χαμηλό δύο ετών, ενώ η χαμηλότερη παραγωγή από τη Βενεζουέλα λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και οι μη προγραμματισμένες διακοπές παραγωγής σε άλλες χώρες θα διατηρήσουν σφιχτή τη σχέση προσφοράς και ζήτησης, σύμφωνα με τον IEA.

Η παγκόσμια ζήτηση θα ανέλθει στο υψηλό επίπεδο ρεκόρ των 100,3 εκατ. βαρελιών την ημέρα το τελευταίο τρίμηνο του έτους, πριν μετριαστεί στα 99,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ανέφερε ο Οργανισμός.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης