Τελευταία Νέα

Η «ανανεώσιμη» αγορά ενέργειας της Google από τρία αιολικά πάρκα της Φινλανδίας

Η «ανανεώσιμη» αγορά ενέργειας της Google από τρία αιολικά πάρκα της Φινλανδίας

Πολλές είναι οι εταιρείες που έσπευσαν να εξασφαλίσουν φτηνή ανανεώσιμη ενέργεια για να διαχειριστούν το κόστος

Την υπογραφή 10ετούς συμφωνίας για την αγορά ανανεώσιμης ενέργειας από τρία νέα αιολικά πάρκα που κατασκευάζονται στη Φινλανδία και τα οποία θα προμηθεύσουν ένα από τα κέντρα δεδομένων της, ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία της Google.

Ειδικότερα, μεγάλες εταιρείες έσπευσαν να εξασφαλίσουν φτηνή ανανεώσιμη ενέργεια για να διαχειριστούν το κόστος και να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα μέσω των λεγόμενων συμφωνιών αγοράς ενέργειας (PPAs), οι οποίες επιτρέπουν σε επιχειρήσεις όπως η Google που ανήκουν στην Alphabet Inc, το Facebook και η Microsoft να αγοράζουν απευθείας από την ενέργεια γεννήτρια.

H Google τόνισε ότι η φινλανδική συμφωνία είναι η πρώτη που αγοράζει ενέργεια από ευρωπαϊκά έργα που δεν θα λάβουν κρατικές επιχορηγήσεις.

Η συνδυασμένη ικανότητα παραγωγής των τριών αιολικών πάρκων στην Φινλανδία θα φθάνει τα 190 megawatts, ενώ την κατασκευή τους αναλαμβάνουν η γαλλική Nooen και οι γερμανικές CPC και WPD.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2018 τα νέα αιολικά πάρκα στην Ευρώπη ελαττώθηκαν δραστικά άνω του 25%, με την παραγωγική τους ικανότητα να υποχωρεί στις 4,5 GW.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης