Ενέργεια

Σε λειτουργία ο 50ος δημόσιος σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου στη Γερμανία

Σε λειτουργία ο 50ος δημόσιος σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου στη Γερμανία

Tο υδρογόνο που παράγεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 που προκαλούν ζημίες στο κλίμα

Οι εταίροι H2 MOBILITY, Linde και TOTAL εγκαινίασαν τον σταθμό παρουσία εκπροσώπων της κοινής επιχείρησης "Κυψέλες καυσίμου και Η2", της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Βρανδεμβούργου και της πόλης Πότσδαμ (Βερολίνο).

Ο σταθμός, που βρίσκεται στο Horstweg, νοτιοανατολικά του Πότσδαμ διαθέτει έναν διανομέα 700 bar για αυτοκίνητα και μια συσκευή για προαιρετικό διανομέα 350 bar για τον ανεφοδιασμό σε λεωφορεία.

Η Linde έχει συνδράμει τεχνολογικά για το νέο σταθμό H2 στον πετρελαϊκό σταθμό της TOTAL και επιτρέπει τον ανεφοδιασμό περίπου 40 οχημάτων την ημέρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ιδιοκτήτης και ο φορέας εκμετάλλευσης είναι η κοινή επιχείρηση H2 MOBILITY, στην οποία οι εταιρείες Air Liquide, Daimler, Linde, OMV, Shell και TOTAL έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους. Ο πρώτος στόχος των εταίρων είναι η λειτουργία 100 σταθμών σε επτά γερμανικά αστικά κέντρα (Αμβούργο, Βερολίνο, Ρήνο-Ρουάρ, Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη και Μόναχο) και κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων και αυτοκινητοδρόμων μέχρι το 2019.

Ο Bart Biebuyck, διευθυντής της JCH της FCH, δήλωσε: "Το άνοιγμα του 50ου σταθμού ανεφοδιασμού H2 στη Γερμανία δείχνει τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας στην ανάπτυξη της υποδομής H2 στην Ευρώπη. Χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της H2 MOBILITY Deutschland και του εμβληματικού έργου της Hydrogen Mobility Europe (H2ME), της κοινής επιχείρησης FCH, η ΕΕ συμβάλλει στην ταχεία επέκταση των σταθμών H2 στη Γερμανία.

Τέλος, τα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου προσφέρουν:

- Γρήγορο και άνετο ανεφοδιασμό σε λιγότερο από πέντε λεπτά – περίπου ο χρόνος που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου οχήματος.

- Μεγάλη αυτονομία πάνω από 500 km λόγω της υψηλής ενεργειακής πυκνότητας του υδρογόνου.

- Πλήρως ηλεκτρική κίνηση με μηδενικούς ρύπους.

Το υδρογόνο προσφέρει έναν τρόπο να επεκτείνει το φάσμα των καυσίμων στον τομέα των μεταφορών με τρόπο φιλικό προς το κλίμα: το υδρογόνο που παράγεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 που προκαλούν ζημίες στο κλίμα.
Βασική προϋπόθεση για την επιτυχημένη κυκλοφορία των οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου είναι η ανάπτυξη μιας υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου στις σχετικές αυτοκινητιστικές αγορές

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης