Πρόταση για ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά από την αμερικανική ONEX, συμφερόντων Ξενοκώστα

Πρόταση για ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά από την αμερικανική ONEX, συμφερόντων Ξενοκώστα

 Την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος χαιρέτισε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των δύο μεγαλύτερων ναυπηγείων της Ελλάδας, της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά κατέθεσε στην κυβέρνηση η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία ΟΝΕΧ Shipyards.

Η διατύπωση της πρότασης έγινε από τον επικεφαλής της ΟΝΕΧ, Πάνο Ξενοκώστα, το πρωί του Σαββάτου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, του αμερικανού πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ και του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο κ. Ξενοκώστας διευκρίνισε πως η επιστολή ενδιαφέροντος για τον Σκαραμαγκά αφορά τόσο το εμπορικό όσο και το στρατιωτικό τμήμα των ναυπηγείων.

Στην Ελευσία, τυχόν εξαγορά αναμένεται να προχωρήσει μέσω της εν εξελίξει διαδικασίας εξυγίανσης.

«Υπέροχο να βλέπουμε ανακοίνωση αμερικανικής επένδυσης», ανέφερε σε ανάρτησή της η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Στον χώρο των επενδύσεων η επιτυχία γεννά επιτυχία», σημείωσε σε προσωπικό του τιτίβισμα ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, προσθέτοντας πως η πρεσβεία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει την ΔΕΘ και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα ως βάση για δράσεις τους επόμενους μήνες.

Η ONEX έχει ήδη δρομολογήσει την απόκτηση και του Νεώριου Σύρου, όπου στα τέλη Αυγούστου ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον κ. Ξενοκώστα και υποσχέθηκε ότι η ναυπηγική μονάδα σύντομα θα γίνει ραχοκοκαλιά της κυκλαδίτικης οικονομίας.
Πηγή: Σκαι.gr

www.worldenergynews.gr


panagiotis