Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βουλγαρία υποστηρίζει πλήρως την Κύπρο στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ

Η Βουλγαρία υποστηρίζει πλήρως την Κύπρο στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev ευχήθηκε να επέλθει σύντομα λύση στο Κυπριακό

Η Βουλγαρία υποστηρίζει πλήρως την Κύπρο στο θέμα αμφισβήτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της από την Τουρκία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev.
Παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Κύπρου στη Βουλγαρία Μάριου Κουντουρίδη, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Κύπρος αποτελεί τον έκτο μεγαλύτερο επενδυτή στη Βουλγαρία, καθώς και στη πολυπληθή βουλγαρική κοινότητα που διαμένει στην Κύπρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ ο κ.Rumen Radev  ανέφερε επίσης ότι η Βουλγαρία υποστηρίζει πλήρως την Κύπρο στο θέμα αμφισβήτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της από την Τουρκία, ενώ ευχήθηκε όπως σύντομα επέλθει λύση στο Κυπριακό και επανάλαβε την ισχυρή του επιθυμία όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκεφθεί τη χώρα το συντομότερο δυνατό.
Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Βουλγαρία Μάριος Κουντουρίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας και ανέφερε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του είναι η προώθηση της πολιτιστικής διπλωματίας μέσω διαφόρων εκδηλώσεων. Ο κ. Κουντουρίδης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας για τη διαχρονική και σταθερή θέση της Βουλγαρίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.


Πηγή: ΚΥΠΕ
www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης