Commodities

Η Σαουδική Αραβία αυξάνει τις τιμές αργού στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

Η Σαουδική Αραβία αυξάνει τις τιμές αργού στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

Σε αντικατάσταση του ιρανικού πετρελαίου προχωρούν τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια

Η Saudi Aramco αύξησε την ευρωπαϊκή τιμή για το ακατέργαστο πετρέλαιο Arab Ligh για τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε ο κρατικός παραγωγός πετρελαίου την Τετάρτη 5/4/2018, καθώς οι τιμές του Ουραλίων στη Ρωσία καταγράφουν ράλι και τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια επιδιώκουν την αντικατάσταση του ιρανικού πετρελαίου πριν από την προθεσμία των αμερικανικών αμερικανικών κυρώσεων.
Η Aramco αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης στη βορειοδυτική Ευρώπη κατά 1,45 δολάρια το βαρέλι από τον προηγούμενο μήνα, τοποθετώντας την τιμή στα 1,80 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE Brent.
Οι τιμές του ρωσικού Ουραλίων σημείωσαν άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η ζήτηση από τα ευρωπαϊκών διυλιστηρίων για παρόμοιο αργό  με αυτό του Ιράν έχει ωθήσει υψηλά τις τιμές.
Οι τιμές του Ουραλίων στη Βορειοδυτική Ευρώπη είναι σήμερα σε υψηλό έτους, και δεν απέχουν πολύ από το υψηλό πέντε ετών.
Οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν έχουν υποχωρήσει γρήγορα, καθώς τα διυλιστήρια αναζητούν εναλλακτικές λύσεις πριν από την επαναφορά των κυρώσεων των ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου.
Η Aramco μείωσε επίσης το OSP του Οκτωβρίου για το Arab Ligh στην Ασία κατά 0,10 δολ. το βαρέλι έναντι του Σεπτεμβρίου, τοποθετώντας το premium των 1,10 δολαρίων το βαρέλι για τον μέσο όρο Ομάν / Ντουμπάι.
Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να διατηρήσει τις τιμές για το ελαφρύ αργό που πωλεί στην Ασία σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα για να κρατήσει το πετρέλαιο ανταγωνιστικό έναντι άλλων προμηθευτών, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.
Το  Arab Light OSP προς τις Ηνωμένες Πολιτείες είχε καθοριστεί για τον Οκτώβριο, με 1,00 δολ. το βαρέλι, στον δείκτη αργού Argus (ASCI), φθάνοντας στα 0,10 δολ. το βαρέλι από τον προηγούμενο μήνα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης