Τελευταία Νέα
Ενέργεια

10 ενεργειακές μετοχές με… μέλλον – Οι προτάσεις του Investor Place για τον Σεπτέμβριο

10 ενεργειακές μετοχές με… μέλλον – Οι προτάσεις του Investor Place για τον Σεπτέμβριο

Ποιες μετοχές αξίζουν μια δεύτερη ματιά

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν περίπλοκες για τους επενδυτές ενέργειας. Ορισμένες μετοχές πετρελαίου έχουν αγωνιστεί να «επιβιώσουν», ενώ άλλες έχουν καταφέρει να διαχειρισθούν το ράλι.
Οι τιμές του αργού μετά την αρχική «νηνεμία» τον Αύγουστο επέστρεψαν σε φάσμα πολυετών υψηλών επιπέδων.

Ωστόσο, οι επενδυτές δεν είναι σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουν μετά από όλες τις ρητορικές κυρώσεις.
Για τις μετοχές πετρελαίου είναι διπλά δύσκολα όταν συνοδεύονται και από τις αποφάσεις της βιομηχανίας ενέργειας.
Η παραγωγή παραμένει σταθερή σε ορισμένους τομείς, αλλά η Ρωσία δήλωσε πρόσφατα ότι προτίθεται να συνεχίσει να αντλεί περισσότερο.
Για τους επενδυτές πετρελαιοειδών που μπορούν να κάνουν ένα βήμα πίσω και να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα, υπάρχουν πολλές μετοχές για να αγοράσουν.
Οι 10 κορυφαίες μετοχές του πετρελαίου για αγορά τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με το Investor Place είναι:

1. Diamondback Energy Inc (FANG)

Τον περασμένο μήνα, οι μετοχές της Diamondback Energy (NASDAQ: FANG) υποχώρησαν 12% μετά την είδηση ότι θα συγχωνευόταν με την Energen. Στους  επενδυτές άρεσε η ιδέα, αλλά δεν τους αρέσε  η τιμή και οι όροι της συμφωνίας.
Αν και 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια της Diamondback Energy πρόκειται να εγχυθούν στο float, αυτή είναι μια περίπτωση όπου η αγορά είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενη. Η Energen είναι ήδη σε λειτουργία. Απλά δεν διαθέτει την κλίμακα που χρειάζεται για να είναι αρκετά αποτελεσματική για να συμβαδίσει με τους «μεγάλους». Η Diamondback έχει ήδη αποδείξει ότι η διαπραγμάτευση βοήθησε στην ταμειακή ροή, η οποία αυξήθηκε κατά 30% πέρυσι χάρη στις έξι εξαγορές που πραγματοποίησε το 2017. Η παρουσία της στην λεκάνη Permian  την καθιστά τον όγδοο μεγαλύτερο ανεξάρτητο παίκτη στις Ηνωμένες Πολιτείες .

2. Exxon Mobil (XOM)

Η Exxon Mobil (NYSE: XOM) είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα, με έσοδα ύψους 263 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα.
Το μέγεθος έχει σημασία στην επιχείρηση, μόνο και μόνο επειδή σημαίνει ότι η Exxon Mobil έχει «βαθιές τσέπες» και μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες - και να κάνει αγορές - οι μικρότεροι ανταγωνιστές της δεν μπορούν. Υπόθεση: Μόλις την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανήγγειλε ότι ανακάλυψε το ένατο απόθεμα αργού της Γουιάνας. Είναι μια ανακάλυψη που μπορεί να έχει παραμείνει αβάσιμη για χρόνια από μια ομότιμη επιχείρηση που δεν έχει την χρηματοδότηση για να την προχωρήσει.
Αυτός δεν είναι ο γενικός λόγος για τον οποίο η μετοχή της XOM έχει κερδίσει μια θέση σε μια λίστα  των προτεινόμενων μετοχών πετρελαίου για αγορά. Πάνω απ 'όλα, η Exxon Mobil αποδίδει 4,1% και έχει διπλασιάσει την πληρωμή της κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, παρά τις «αναταράξεις» του 2014.

3. MPLX (MPLX)

Σε αντίθεση με το Exxon Mobil η MPLX (NYSE: MPLX) είναι ένα όνομα που χρειάζεται εισαγωγή.
Παρά το σχετικά άγνωστο όνομα, το MPLX δεν είναι τόσο μικρή ώστε να  μπορεί να αγνοηθεί. Η εταιρεία των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σταθερά επικερδής.
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη φύση του επιχειρηματικού μοντέλου. Η MPLX είναι πρωτίστως εταιρεία πετρελαιαγωγών, μεταφέροντας αργό και φυσικό αέριο σε εταιρείες που το εξάγουν και τελικά το χρησιμοποιούν. Υπόκειται σε αλλαγές στην τιμή και των δύο, καθώς οι χαμηλότερες τιμές συνήθως σημαίνουν ότι οι εξερευνητές και οι επισκευαστές παράγουν λιγότερα από αυτά.
Όμως, είναι πάντα σε θέση να χρεώσει κάτι ακόμη και σε πιο περιορισμένη ζήτηση για τις υπηρεσίες μεταφοράς.
Η τρέχουσα μερισματική απόδοση της τάξης του 7,0% δεν είναι   κακή .

4. Kinder Morgan (KMI)

Η Kinder Morgan (NYSE: KMI) είναι μια άλλη εταιρεία αγωγών, που ειδικεύεται στο μεσαίο ρεύμα της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Λειτουργεί 82.000 μίλια αγωγών που συνδέουν 152 διαφορετικά τερματικά.
Οι επενδυτές μπορούν να αναγνωρίσουν το όνομα ως αυτό  που συνδέεται με τον αγωγό Trans Mountain ο οποίος θα επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, μέσω του μεριδίου του 70% της Kinder Morgan Canada, το δίκτυο αγωγών της εταιρείας. Αυτός ο πονοκέφαλος βρίσκεται τώρα με τους μετόχους να συμφωνούν να εγκαταλείψουν το έργο με την πώληση του συστήματος αγωγών στην καναδική κυβέρνηση.
Ωστόσο, η οπτική του θέματος ενδέχεται να έχει ασκήσει υπερβολική πίεση στη μετοχή. Σε σύγκριση με τα επίπεδα αποτίμησης των ανταγωνιστών της η Kinder Morgan είναι αναμφισβήτητα υποτιμημένη σε ποσοστό 40%, αν όχι περισσότερο.

5. SRC Energy (SRCI)

Οι περισσότεροι επενδυτές δεν έχουν ακούσει για την SRC Energy (NYSEARCA: SRCI) Η εταιρεία των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το SRC είναι ένας ο εξερευνητής και παραγωγός με ενδιαφέρουσα προοπτική για τους επενδυτές που ψάχνουν για κάτι λίγο πιο επιθετικό και με υψηλότερα οκτάνια μεταξύ των μετοχών πετρελαίου.
Η κατώτατη τιμή των 25 σεντ ανά μετοχή ήταν μια βελτίωση 78% σε ετήσια βάση, η οποία υπερέβη τις εκτιμήσεις κερδών κατά 23 σεντ ανά μετοχή. Τα έσοδα ύψους 147,1 εκατ. δολαρίων ήταν σχεδόν διπλάσια από το υψηλό των 75 εκατ. δολαρίων από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παρά τους απίστευτους ρυθμούς ανάπτυξης, η SRCI εκτιμάται μόνο στο 10,1 φορές το τελικό εισόδημά του και μόλις 6,3 φορές το κέρδος ανά μετοχή που προβλέπεται για το επόμενο έτος.

6. Enterprise Products Partners (EPD)

Η Enterprise Products Partners (EPD) (NYSE: EPD) είναι ένα άλλο αξιόλογο παιχνίδι μεσαίας ροής / αγωγών, με άριστη απόδοση μερίσματος 6%. Και με την πρώτη ματιά, δεν φαίνεται πολύ τρομερά διαφορετική από τους υπόλοιπους της.
Μια πιο προσεκτική ματιά στους τίτλους της εταιρείας, ωστόσο, αποκαλύπτει μια μοναδική πτυχή της. Δηλαδή, η Enterprise Products Partners είναι διατεθειμένη και ικανή να βελτιστοποιήσει τη χρήση πόρων και περιουσιακών στοιχείων, ακόμα και αν αυτό περιλαμβάνει την ανταλλαγή έργων με τους ανταγωνιστές και την πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων σε αντιπάλους.
Τον περασμένο μήνα η Enterprise Products ανακοίνωσε ότι οι American Midstream Partners (NYSE: AMID) σκέφτονταν να πάρουν μέρος στο εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Pascagoula της εταιρείας.
Επίσης, τον περασμένο μήνα, η εταιρεία δήλωσε ότι επιθυμεί να επεκτείνει την ικανότητα του αγωγού Seaway. Θεωρεί μάλιστα ότι η μετατροπή μιας γραμμής υγρών φυσικού αερίου σε μια γραμμή αργού πετρελαίου ανταποκρίνεται καλύτερα στην τρέχουσα ζήτηση.
Αυτή η ευκινησία είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η EPD ξεπέρασε τους περισσότερους από τους ανταγωνιστές της μέχρι στιγμής φέτος.

7.  Anadarko Petroleum (APC)

Από τα μέσα Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου, η Anadarko Petroleum (NYSE: APC) έχασε το 17% της αξίας της. Έκτοτε έχει ανακτηθεί ένα μικρό κομμάτι αυτής της υποχώρησης. Ο τερματισμός μιας ζεύξης πλατφορμών στον Κόλπο του Μεξικού - εξαιτίας ενός τυφώνα - δεν βοηθά ακριβώς την περίπτωση bullish.
Οι περισσότερες πλατφόρμες γεώτρησης είναι σε θέση να επιστρέψουν στο δίκτυο αρκετά γρήγορα. Η απότομη εξαγορά της Ergo μπορεί να είναι μια σημαντική ευκαιρία αγοράς, καθώς η Anadarko Petroleum αυξάνει ήσυχα το αποτύπωμα της στην καλύτερη περιοχή ανάπτυξης της πετρελαϊκής παραγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών. Την λεκάνη Permian.
Δεν υπάρχει αρκετός αγωγός για να καλύψει τη ζήτηση. Η λεκάνη απορροής είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και η Anadarko σκοπεύει να συνεχίσει να αναπτύσσει κεφάλαια εκεί.

8.  Continental Resources (CLR)

Όταν οι επενδυτές στρέφονται στις μετοχές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τον κλάδο της εξερεύνησης και παραγωγής του τομέα, η Continental Resources (NYSE: CLR) δεν είναι συνήθως ένα από τα πρώτα ονόματα που σκέφτονται. Η εταιρεία των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα έσοδα της TTM ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν αλλάζει, μειώνεται σε σύγκριση με μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.
Η ευκαιρία είναι σχετική όμως και η CLR προσφέρει ευκαιρίες στο τραπέζι.Η  Continental Resources πριν από ένα μήνα, επιβεβαίωσε ότι προϋπολογίζει πρόσθετες κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον έτος, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 25% κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου και η εταιρεία αναμένει ότι η παραγωγή του 2019 θα αυξηθεί κατά 20%.

9. EQT Corporation (EQT)

Είναι περισσότερο μια εταιρεία φυσικού αερίου από έναν παίκτη αργού πετρελαίου, αλλά οι δύο τείνουν να ταξιδεύουν χέρι-χέρι. Η  EQT Corporation (NYSE: EQT) έχει επίσης κερδίσει μια θέση στις  κορυφαίες μετοχές πετρελαίου για αγορά.
Η EQT χαρακτηρίζεται συνήθως ως εξερευνητής και παραγωγός και σίγουρα κάνει πολλά από αυτά. Η EQT είναι επίσης μια επιχείρηση μεσαίου ρεύματος / αγωγού, που λειτουργεί με αγωγό μήκους περίπου 1000 μιλίων.
Το όφελος αυτής της ποικιλίας δεν μπορεί να υπογραμμιστεί αρκετά. Ενώ και τα δύο επιχειρηματικά μοντέλα υπόκεινται στην απόρριψη και τη ροή των τιμών του αργού και του φυσικού αερίου, ο χειρισμός των δικών του υλικών θέτει το υπόβαθρο για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και καλύτερη συνολική κερδοφορία.
Κατέγραψε ζημιά για το πρώτο τρίμηνο, για να λογιστικοποιήσει τις επιβαρύνσεις απομείωσης που σχετίζονται με ακίνητα στις περιοχές Permian και Huron. Αυτό ήταν ένα μοναδικό πράγμα, όμως, τα προβλεπόμενα κέρδη του επόμενου έτους ύψους 2,46 δολ. ανά μετοχή θα διατηρούσαν μια επιμήκυνση της σειράς των κορυφαίων και κατώτατων γραμμών ανάπτυξης.

10. McDermott International (MDR)

Τέλος, προσθέστε την McDermott International (NYSE: MDR) για την ενεργειακή υποδομή στη λίστα των μετοχών πετρελαίου που θα εξετάσετε.
Οι μετοχές της MDR έχουν αποκαλύψει ασυνήθιστα χαμηλές επιδόσεις τους τελευταίους μήνες, οι οποίες σήμερα μειώνονται κατά 28% από το υψηλό του  Ιανουαρίου. Συνήθως, αυτό το είδος αδυναμίας θα συμπίπτει με το ναυάγιο των εσόδων και των κερδών ή / και μια ζοφερή προοπτική. Ούτε θα ισχύει για τη McDermott. Οι κορυφαίες και οι κατώτατες γραμμές βρίσκονται σε ανοδική πορεία και οι αναλυτές ψάχνουν για ισχυρή ανάπτυξη και στα δύο μέτωπα το επόμενο έτος.
Εκείνοι οι ίδιοι αναλυτές, παρεμπιπτόντως, πιστεύουν συλλογικά ότι οι μετοχές της MDR ανέρχονται σε 27,18 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένες κατά 46% από την τρέχουσα τιμή των μετοχών της τάξης των 18,60 δολαρίων. Φαίνεται ότι το P / E του 9.2 δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Αυτό, ή που στοιχηματίζουν μεγάλα για τα οφέλη της επερχόμενης συγχώνευσης με το Chicago Bridge and Iron.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης