Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ο ΕΟΑΝ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

tags :
Ο ΕΟΑΝ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιβαλλοντική δράση του ΕΟΑΝ μπορείτε να επισκεφτείτε το site: www.eoan.gr

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετέχει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τη φετινή διοργάνωση να πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου και να έχει ως τιμώμενη χώρα την Αμερική.

Στο ανανεωμένο Περίπτερο του Οργανισμού, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει χρήσιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση, να συμμετέχει σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που θα το βοηθήσει να ανακαλύψει τον κόσμο της, καθώς και να ενημερωθεί για τις δράσεις του ΕΟΑΝ τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΑΝ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα διοργανώσει Ημερίδα με τίτλο: «Πλαστικά: Επανάσταση ή Απειλή; Διαβούλευση για το μέλλον της παραγωγής και της διαχείρισης των πλαστικών», όπου θα συζητηθούν από εκπροσώπους δημόσιων και δημοτικών φορέων, του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας οι νέες εξελίξεις και οι προβληματισμοί στον τομέα των πλαστικών.

Παράλληλα, από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός θα λειτουργήσει το Repair Café, το πιο πρωτότυπο καφέ εντός της Έκθεσης, όπου το κοινό θα μπορεί να φέρνει τις χαλασμένες του συσκευές και να τις επισκευάζει δίπλα σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό! Μία ξεχωριστή ιδέα που προωθεί την επαναχρησιμοποίηση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν σε χώρους τελικής διάθεσης αποβλήτων (ΧΥΤΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιβαλλοντική δράση του ΕΟΑΝ μπορείτε να επισκεφτείτε το site: www.eoan.gr

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης