Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Υποχώρηση εν μέσω εμπορικών εντάσεων με Καναδά και Κίνα

Wall Street: Υποχώρηση εν μέσω εμπορικών εντάσεων με Καναδά και Κίνα

O S&P 500 Energy Sector σημείωσε πτώση 0,29% στις 546,02 μονάδες

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street  την Τρίτη 4/9/2018, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Η.Π.Α. και των βασικών εταίρων ενισχύθηκαν.
Ο S & P 500 υποχώρησε 0,17% στις 2896,72 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,23%, στις 8091,25 μονάδες λόγω της μείωσης των μετοχών του Facebook, γεγονός που αντιστάθμισε το κέρδος της Amazon, η οποία έγινε η δεύτερη αμερικανική εταιρεία που έφθασε στο ανώτατο όριο της αγοράς στα 1 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 0,05% στις 25952,48 μονάδες.
O S&P 500 Energy Sector σημείωσε πτώση 0,29% στις 546,02 μονάδες.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς απέτυχαν να εξασφαλίσουν συμφωνία που θα αντικαταστήσει την ισχύουσα συμφωνία NAFTA.
 Ενώ έχει επιτευχθεί  συμφωνία με το Μεξικό, ο πρόεδρος Donald Trump σε tweet το Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι «δεν υπάρχει πολιτική ανάγκη να κρατηθεί ο Καναδάς στη νέα συμφωνία NAFTA».
Ο Trump πρόσθεσε ότι το Κογκρέσο δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις συνομιλίες και ισχυρίστηκε ότι αν το έπραττε, "απλώς θα τερμάτιζε πλήρως τη NAFTA". Ωστόσο, οι εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά αναμένεται να ξαναρχίσουν αυτήν την εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για να επιβάλει πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτή την εβδομάδα. Σε   συνέντευξη  του ο Trump προειδοποίησε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τις ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) εάν δεν "αναμορφωθεί".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης