Ενέργεια

Γ. Σταθάκης: Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα

Γ. Σταθάκης: Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν δεσμευτικές προσφορές δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα όπως τόνισε σήμερα 31/8/2018 από τα Χανιά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Ο κ Σταθάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την διασύνδεση του νησιού μέσω του μικρού υποθαλασσίου καλωδίου λέγοντας:
 «Είναι εν εξελίξει ο διαγωνισμός για την μικρή διασύνδεση. Την άλλη εβδομάδα θα υπάρχουν δεσμευτικές προσφορές. Άρα φιλοδοξούμε ότι η μικρή διασύνδεση η οποία είναι καθοριστική , θα καλύπτει ένα σημαντικό κενό από τα τέλη του 2020 και μετά».
Παράλληλα, ο κ Σταθάκης αναφέρθηκε και στο επόμενο βήμα για την ενεργειακή διασύνδεση του νησιού μέσω του μεγάλου καλωδίου λέγοντας πως «η μεγάλη διασύνδεση δρομολογείται τώρα, δηλαδή εκκρεμεί η οριστική απόφαση της ΡΑΕ τον Σεπτέμβριο, οπότε θα δρομολογηθεί και αυτή. Είναι ένα έργο όμως, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο και θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο το 2022.
Στο ενδιάμεσο διάστημα από το 2020 έως το 2022, το ισοζύγιο το οποίο έχουμε υπολογίσει με βάση τις μελέτες της ΡΑΕ, δείχνει ένα μικρό έλλειμμα, το οποίο θα αντιμετωπισθεί με σταδιακή απόσυρση των μονάδων και όχι κλείσιμο όλων των μονάδων που υπάρχουν στην Κρήτη το 2020.
Θα υπάρξει μια σταδιακή χρήση των μονάδων που είναι νεώτερες και περιβαλλοντικά πιο συμβατές».

wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης