Commodities

Σε υψηλό έτους η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Αύγουστο

Σε υψηλό έτους η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Αύγουστο

Παρά την μείωση των Ιρανικών εξαγωγών

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Αύγουστο  σε υψηλό έτους, καθώς η παραγωγή της Λιβύης ανακάμπτει και οι εξαγωγές του Ιράκ έφτασαν σε ρεκόρ, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, αν και η μείωση των ιρανικών αποστολών λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ περιόρισε την άνοδο.
Οι 15 χώρες του ΟΠΕΚ άντλησαν 32,79 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα την Παρασκευή 31/8/2018, πάνω τα 220.000 bpd από επίπεδο του Ιουλίου και το υψηλότερο φέτος.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν τον Ιούνιο να ενισχύσουν τον εφοδιασμό, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Trump προέτρεψε τους παραγωγούς να αντισταθμίσουν τις απώλειες που προκλήθηκαν από τις ανανεωμένες κυρώσεις στο Ιράν και να περιορίσουν τις τιμές, οι οποίες φέτος έφθασαν τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014.
Τον Ιούνιο, ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλα μη μέλη συμφώνησαν να επανέλθουν σε 100% συμμόρφωση με τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017, μετά από μήνες υποπαραγωγής στη Βενεζουέλα και σε άλλες χώρες  που ώθησαν την συμμόρφωση  πάνω από το 160%.
Ο κορυφαίος  εξαγωγέας η Σαουδική Αραβία, η οποία υποσχέθηκε μια "μετρήσιμη" άνοδο στην παραγωγή της, δήλωσε ότι η απόφαση θα μεταφραστεί σε αύξηση της παραγωγής περίπου 1 εκατομμυρίου bpd.
Παρόλα αυτά, η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ στους στόχους προμήθειας αυξήθηκε ουσιαστικά στο 120% τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 117% τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα, διότι τα επιπλέον βαρέλια από τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες δεν αντιστάθμισαν πλήρως τις απώλειες στο Ιράν και τη μείωση της παραγωγής στη Βενεζουέλα και την Αγκόλα.


wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης