Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΕΕ: Τέλος τα μέτρα αντιντάμπινγκ για τις εισαγωγές ηλιακών πάνελ από την Κίνα

tags :
ΕΕ: Τέλος τα μέτρα αντιντάμπινγκ για τις εισαγωγές ηλιακών πάνελ από την Κίνα

Λήγουν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου οι περιορισμοί

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τερματίσει τους περιορισμούς στην πώληση ηλιακών συλλεκτών από την Κίνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μια κίνηση που σύμφωνα με παραγωγούς της ΕΕ θα οδηγήσει σε πλημμύρα προϊόντων που αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ.
Σύμφωνα με το Reuters η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή 31/8/2018 ανέφερε ότι τα μέτρα θα λήξουν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου.
Η ΕΕ επέβαλε για πρώτη φορά μέτρα αντιντάμπινγκ και αντεπιδοτήσεων για τα κινεζικά ηλιακά πάνελ, πλακίδια και κυψελίδες το 2013 και τα παρέτεινε κατά 18 μήνες τον Μάρτιο του 2017, με την σημείωση ότι θα πρέπει να τερματιστούν.
Οι κινέζοι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να πωλούν ηλιακά προϊόντα στην Ευρώπη απαλλαγμένα από δασμούς, αν δεν υπερβαίνουν μια σταδιακά μειούμενη ελάχιστη τιμή.
Αν πωλούνται για λιγότερο από αυτή την τιμή, υπόκεινται σε δασμούς μέχρι 64,9 %.
Η Επιτροπή δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον της ΕΕ στο σύνολό της να λήξουν τα μέτρα, έχοντας κατά νου τον στόχο της  να αυξήσει τον εφοδιασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα μέτρα είχαν επίσης μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντας στις τιμές εισαγωγής να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της παγκόσμιας αγοράς, ανέφερε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε μια ευαίσθητη πράξη εξισορρόπησης μεταξύ των συμφερόντων των κατασκευαστών της ΕΕ και εκείνων όπως οι εισαγωγείς και οι εγκαταστάτες που πιέζουν για μείωση του κόστους παραγωγής ηλιακής ενέργειας.
Το EU ProSun, ο όμιλος παραγωγών της ΕΕ που ξεκίνησε την αρχική καταγγελία το 2012 και ζήτησε περαιτέρω επέκταση των μέτρων, ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές θα καταστρέφονταν εάν τα μέτρα έληγαν.


wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης