Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σουηδία: Τα φορολογικά κίνητρα ενισχύουν την χρήση ηλικακής ενέργειας για οικίες και επιχειρήσεις

Σουηδία: Τα φορολογικά κίνητρα ενισχύουν την χρήση ηλικακής ενέργειας για οικίες και επιχειρήσεις

Η IBC SOLAR έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην παγκόσμια διανομή φωτοβολταϊκών στοιχείων και ολοκληρωμένων συστημάτων

Όλο και μεγαλύτερο έδαφος κερδίζει στην Σουηδία η φωτοβολταϊκή αγορά κατοικιών, της οποίας αναμφίβολο κίνητρο αποτελεί η κατάργηση του φόρου για την ηλιακή αυτοκατανάλωση.

Ειδικότερα, η IBC SOLAR επεκτείνει τις εμπορικές δραστηριότητές της στη Σουηδία. Η νεοϊδρυθείσα εταιρεία IBC SOLAR AB με έδρα τη Στοκχόλμη θα αρχίσει τις εργασίες της στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της είναι στη χονδρική επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο, η IBC SOLAR αντιδρά στην αγορά ιδιωτικών και μικρών εμπορικών φωτοβολταϊκών συστημάτων μέγιστης ισχύος 50 kWaw (kWp).

Εστίαση μέχρι τώρα σε εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας

Η σουηδική αγορά ηλιακής ενέργειας δεν είναι άγνωστη περιοχή για την IBC SOLAR. Ο πάροχος του συστήματος συνεργάζεται με τον σουηδικό αποκλειστικό συνεργάτη Solkompaniet από το 2010. Μέχρι σήμερα η Solkompaniet έχει κατασκευάσει το 20% της εγκατεστημένης ισχύος σε μεγάλους ηλιακούς σταθμούς της Σουηδίας χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά στοιχεία που παραδίδονται από την IBC SOLAR.

Η IBC SOLAR έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην παγκόσμια διανομή φωτοβολταϊκών στοιχείων και ολοκληρωμένων συστημάτων. Η Solkompaniet, είναι η ηγετική ηλιακή εταιρεία της Σουηδίας για οκτώ χρόνια. Με την ίδρυση της IBC SOLAR AB, η Solkompaniet θα λειτουργήσει ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του γερμανού παρόχου συστημάτων.

Ο Antje Anzi, διευθυντής λύσεων πωλήσεων International Solutions στην IBC SOLAR εξηγεί: "Η Σκανδιναβία υπήρξε μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές για εμάς εδώ και πολύ καιρό. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα έχουμε προμηθεύσει μόνο 35 megawatts στη Σουηδία.

Τέλος, η παρουσία της IBC SOLAR στη Σουηδία είναι επίσης ένα σημαντικό μήνυμα για την αναδυόμενη ηλιακή αγορά για τον Axel Alm, Διευθύνοντα Σύμβουλο της IBC SOLAR AB.

«Οι μεγάλες εμπορικές εγκαταστάσεις δεν είναι πλέον ασυνήθιστες στη Σουηδία. Η κατάργηση του φόρου για την ηλιακή ενέργεια κατά το παρελθόν έτος θα καταστήσει επίσης τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια ελκυστική επιλογή για ιδιοκτήτες σπιτιού και μικρές επιχειρήσεις. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το μομέντουμ! Μπορούμε να μετατρέψουμε την ηλιακή ενέργεια σε σημαντική ανανεώσιμη και τοπική πηγή ενέργειας στη Σουηδία με την IBC SOLAR».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης