Facebook: Ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές για τις εγκαταστάσεις του έως το 2020

tags :
Facebook: Ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές για τις εγκαταστάσεις του έως το 2020

Διευρύνει τους στόχους του για την πράσινη ενέργεια

Το Facebook δεσμεύθηκε να μειώσει τις εκπομπές του θερμοκηπίου κατά 75% και να εφοδιάζει τις παγκόσμιες επιχειρήσεις του με ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές έως τα τέλη του 2020.
Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη 28/8/2018, ο τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε ότι έχει υπογράψει συμβάσεις για περισσότερα από τρία gigawatts ηλιακής και αιολικής ενέργειας από το 2013, όταν αγόρασε αιολική ενέργεια για πρώτη φορά.
Η νέα δέσμευση βασίζεται στον στόχο της εταιρείας το 2015 να παρέχει στο 50% των εγκαταστάσεων της ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2018. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε το 2017.
Η κίνηση του Facebook ήταν ευπρόσδεκτη από τους  περιβαλλοντικούς. "Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε τη θέση του Facebook μεταξύ των ηγετών των επιχειρήσεων στον αγώνα για απαλλαγή από τον  άνθρακα και 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", δήλωσε σε απευθείας σύνδεση, Gary Cook, ανώτερο στέλεχος της Greenpeace.
"Αν θέλουμε να παραμείνουμε στο κατώτατο όριο των 1,5 βαθμών που λένε οι επιστήμονες ότι είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή καταστροφικών κλιματικών αλλαγών, χρειαζόμαστε πολλές ακόμη επιχειρήσεις να επιταχύνουν την υιοθέτηση επιθετικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στόχων μείωσης των αερίων θερμοκηπίου", πρόσθεσε ο Cook.
Το Facebook δεν είναι η μόνη παγκόσμια επιχείρηση που θέλει να πράξει την πράσινη ενέργεια. Η Amazon, για παράδειγμα, έχει έναν μακροπρόθεσμο στόχο να τροφοδοτήσει την παγκόσμια υποδομή της χρησιμοποιώντας 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Τον περασμένο Οκτώβριο, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο μέχρι σήμερα ήταν λειτουργικό. Το Amazon Wind Farm Texas, που βρίσκεται στην κομητεία του Scurry, πρόκειται να προσθέσει πάνω από 1 εκατομμύριο μεγαβάτ καθαρής ενέργειας στο δίκτυο ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης