Τελευταία Νέα
Commodities

Birol (ΙΕΑ): Πιέσεις στην αγορά πετρελαίου στο τέλος του 2018

tags :
Birol (ΙΕΑ): Πιέσεις στην αγορά πετρελαίου στο τέλος του 2018

Έντονη ζήτηση και αβεβαιότητα παραγωγής

Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θα μπορούσαν να καταστούν πιο «σφικτές» προς το τέλος του τρέχοντος έτους λόγω της έντονης ζήτησης και της αβεβαιότητας της παραγωγής σε ορισμένες χώρες παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Agency ΙΕΑ).
"Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ότι οι αγορές πετρελαίου μπορούν να καταστούν αυστηρότερες προς το τέλος του τρέχοντος έτους και οι μεγάλες χώρες εισαγωγής πετρελαίου, η Ινδία και άλλες χώρες πρέπει να είναι έτοιμες", δήλωσε ο Fatih Birol της ΙΕΑ στο Reuters την Τετάρτη 29/8/2018 μετά από συνάντηση με τον υπουργό πετρελαίου της Ινδίας, Dharmendra Pradhan.
Είπε ότι οι αγορές πετρελαίου θα μπορούσαν να επηρεασθούν λόγω "πολύ ισχυρής ανάπτυξης της ζήτησης και ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι η παραγωγή της Βενεζουέλας καταρρέει".
Η παραγωγή της Βενεζουέλας έχει μειωθεί κατά το ήμισυ τα τελευταία δύο χρόνια, ανέφερε, προσθέτοντας επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις  «εύθραυστης παραγωγής» σε χώρες όπως αυτές της Μέσης Ανατολής.
Ο Birol δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ότι η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας αναμένεται να διολισθήσει περαιτέρω, αφού μειώθηκε κατά το ήμισυ τα τελευταία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης