Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ρωσία: Θα αγοράσει αλουμίνιο για κρατικά αποθέματα για να στηρίξει την Rusal

tags :
Ρωσία: Θα αγοράσει αλουμίνιο για κρατικά αποθέματα για να στηρίξει την Rusal

Η  Μόσχα είχε εφεδρικό σχέδιο  για τις κυρώσεις κατά της Rusal δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας Denis Manturov

Η Ρωσία σχεδιάζει να στηρίξει τον επιχείρηση παραγωγής αλουμινίου Rusal, μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ που τέθηκαν σε εφαρμογή τον Απρίλιο, προχωρώντας σε αγορές μετάλλου για κρατικά αποθέματα, δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας  Denis Manturov σε δημοσιογράφους την Τρίτη 28/7/2018.
Το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. συμπεριέλαβε τον ρώσο επιχειρηματία Oleg Deripaska και  την Rusal, την οποία ελέγχει, στη μαύρη λίστα των κυρώσεων, παγώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της εταιρείας, παραλύοντας την αλυσίδα εφοδιασμού της και εκφοβίζοντας πολλούς πελάτες.
Οι κυρώσεις προκάλεσαν μεγάλες διαταραχές στις παγκόσμιες αγορές αλουμινίου, παρόλο που στους διεθνείς πελάτες της Rusal δόθηκε διορία μέχρι τις 23 Οκτωβρίου για να κλείσουν τις δραστηριότητές τους με την εταιρεία.
Η En + Group, η εταιρεία χαρτοφυλακίου της Deripaska, υπόκειται επίσης σε κυρώσεις.
Βιομηχανικές πηγές ανέφεραν στο Reuters τον Ιούνιο ότι η Rusal θα  δεχθεί μεγάλο χτύπημα εάν οι κυρώσεις δεν αρθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Τον Ιούλιο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονταν σε παραγωγικές συνομιλίες με την Rusal για να τον απομακρύνουν από τον κατάλογο.
Ο Manturov, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ στη Σιβηρία, δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα είχε εφεδρικό σχέδιο  για τις κυρώσεις κατά της Rusal.
"Μπορεί να υπάρχουν (αγορές αλουμινίου για τα κρατικά αποθέματα) αλλά προς το παρόν, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη", είπε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Ο Deripaska ελέγχει το 66% της En + Group, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει το 48% της Rusal. Έχει ήδη δεχθεί ότι μπορεί να χρειαστεί να παραχωρήσει τον έλεγχο της En +.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης