Commodities

ΟΠΕΚ: Μειώθηκε κατά 9% περισσότερο από ό,τι συμφωνήθηκε η παραγωγή πετρελαίου τον Ιούλιο

tags :
ΟΠΕΚ: Μειώθηκε κατά 9% περισσότερο από ό,τι συμφωνήθηκε η παραγωγή πετρελαίου τον Ιούλιο

Στις 11 Σεπτεμβρίου η νέα συνάντηση της επιτροπής παρακολούθησης

Η επιτροπή παρακολούθησης ΟΠΕΚ και εκτός ΟΠΕΚ χωρών διαπίστωσε ότι οι παραγωγοί πετρελαίου που συμμετέχουν στη συμφωνία περιορισμού του εφοδιασμού μείωσαν την παραγωγή τον Ιούλιο κατά 9% περισσότερο από ό, τι ζήτησαν στο σύμφωνό τους.
Τα ευρήματα για τον περασμένο μήνα συγκρίνονται με επίπεδο συμμόρφωσης 120% για τον Ιούνιο και 147% για το Μάιο, γεγονός που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες έχουν αυξήσει σταθερά την παραγωγή.
Η οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλων παραγωγών με επικεφαλής τη Ρωσία δεσμεύθηκε στις 22-23 Ιουνίου να επιστρέψει σε 100% συμμόρφωση με συμφωνημένες περικοπές των 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, σε μια συμφωνία που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017.
Οι παραγωγοί είχαν για αρκετούς μήνες περικοπές πέραν του συμφωνηθέντος ποσού, λόγω των μειώσεων της παραγωγής σε περιοχές όπως η Βενεζουέλα, η Νιγηρία και η Λιβύη.
Στην  επιτροπή, η οποία πραγματοποίησε διάσκεψη τη Δευτέρα, συμμετέχουν εκπροσώποι από τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, την Αλγερία, τη Βενεζουέλα και το Ομάν.
Η τεχνική επιτροπή   σχεδιάζει να συναντηθεί ξανά στις 11 Σεπτεμβρίου.
Η συνάντηση υπουργικής επιτροπής του ΟΠΕΚ + θα πραγματοποιηθεί στην Αλγερία στις 23 Σεπτεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης