Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΑΔΜΗΕ: Επ αόριστον και μέχρι συνταξιοδότησης οι θέσεις εργασίας - Τι άλλαξε στην επιχειρησιακή σύμβαση

ΑΔΜΗΕ: Επ αόριστον και μέχρι συνταξιοδότησης οι θέσεις εργασίας - Τι άλλαξε στην επιχειρησιακή σύμβαση

Μετά από πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου Μανούσου Μανουσάκη και συναίνεση των Κινέζων η χρονική επέκταση

Την επ' αόριστον διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στον ΑΔΜΗΕ (έως ότου συνταξιοδοτηθούν), προβλέπει τροποποίηση της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου και της State Grid of China, που κατέχει το 29% όπως δημοσιοποιήθηκε σήμερα 27/8/2018.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συμφωνία που είχε υπογραφεί κατά την είσοδο της κινεζικής State Grid ως στρατηγικού επενδυτή στην εταιρία προέβλεπε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας για τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι τις 20 Ιουνίου 2020.

"Μετά από πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Μανούσου Μανουσάκη και την πλήρη συναίνεση του στρατηγικού επενδυτή, State Grid Corporation of China (της οποίας πάγια πολιτική είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας όπως πράττει και στην Κίνα), τροποποιούνται οι σχετικές ρυθμίσεις της Συμφωνίας Μετόχων. Ειδικότερα, διασφαλίζονται πλέον επ' αόριστον οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων, έως ότου θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα", ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: "Το πρώτο βήμα για την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού ήταν η πρόσφατη υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα από όσο προέβλεπε η Συμφωνία Μετόχων. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται σήμερα, που η χώρα βγήκε από το Μνημόνιο και άλλαξε σελίδα. Και η ευόδωσή της κατέστη εφικτή μόνο επειδή η αρχική Συμφωνία Μετόχων προέβλεπε την διατήρηση των θέσεων εργασίας επί τριετία, ως βασικό στοιχείο της διατήρησης του δημοσίου ελέγχου στο πλαίσιο του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του Διαχειριστή".

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης