Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 57% στα κέρδη της CNOOC το α΄ 6μηνο του 2018

tags :
Αύξηση 57% στα κέρδη της CNOOC το α΄ 6μηνο του 2018

Οι καλύτερες επιδόσεις από το 2015

Η κινεζική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου CNOOC Ltd ανακοίνωσε την Πέμπτη 23/8/2018 ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 57% το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, ενισχυμένα από τις υψηλότερες τιμές αργού πετρελαίου και τις ισχυρές πωλήσεις φυσικού αερίου.
Τα καθαρά κέρδη του εισηγμένου βραχίονα της κρατικής εταιρείας China National Offshore Oil Corp ανήλθαν σε 25,48 δισ. γιουάν (3,71 δισ. δολάρια) το πρώτο εξάμηνο, οι καλύτερες επιδόσεις  από το δεύτερο εξάμηνο του 2015,  σύμφωνα με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ .
Τα έσοδα για τον Ιανουάριο-Ιούνιο αυξήθηκαν στα 105,65 δισ. γιουάν, σύμφωνα με την CNOOC, με τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου να σημειώνουν άνοδο από 20%.
Παρά την ανάκαμψη των διεθνών τιμών του πετρελαίου και του πληθωριστικού κόστους, η CNOOC διατήρησε όλα τα έξοδα παραγωγής στα 31,83 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πέμπτης.
Η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, ωστόσο, παρέμεινε στάσιμη κατά το πρώτο εξάμηνο.
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου έφτασαν τα 238 εκατομμύρια βαρέλια σε ισοδύναμο πετρελαίου, στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η παραγωγή φυσικού αερίου, ωστόσο, αυξήθηκε κατά 11% κατά τη διάρκεια των έξι μηνών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017, CNOOC είπε.
Η CNOOC θα διανείμει προσωρινό μέρισμα ύψους 0,3 δολ. ανά μετοχή, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης