Capital Dynamics: Νέο fund 1,2 δισ. δολ. για επενδύσεις στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Capital Dynamics: Νέο fund 1,2 δισ. δολ. για επενδύσεις  στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Capital Dynamics διαχειρίζεται 2,3 gigawatts ηλιακών στοιχείων και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός «κύματος» διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων υποστηριζόμενους από θεσμικούς επενδυτές που αναζητούν αξιόπιστες, μακροπρόθεσμες αποδόσεις από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Capital Dynamics, ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές των ηλιακών εκμεταλλεύσεων των Η.Π.Α., δημιούργησε ένα fund ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση ακόμα περισσότερων εγκαταστάσεων καθαρού ρεύματος.
Οι επενδυτές στο ταμείο VII JV LLC για την καθαρή ενέργεια και την υποδομή περιλαμβάνουν  τον ολλάνδό διαχειριστή κεφαλαίων APG, το συνταξιοδοτικό ταμείο δασκάλων της Καλιφόρνια και μια μονάδα της Abu Dhabi Investment Authority, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Και οι τρεις ήταν επίσης πρωτογενείς επενδυτές σε ένα προηγούμενο κεφάλαιο Καθαρής Ενέργειας και υποδομών της Capital Dynamics.
Σύμφωνα με το Bloomberg η Capital Dynamics διαχειρίζεται 2,3 gigawatts ηλιακών στοιχείων και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός «κύματος» διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων υποστηριζόμενους από θεσμικούς επενδυτές που αναζητούν αξιόπιστες, μακροπρόθεσμες αποδόσεις από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον Φεβρουάριο συμφώνησε να πληρώσει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τον ιδιοκτήτη ηλιακής γεωργικής εκμετάλλευσης 8Point3 Energy Partners LP.
"Πολλοί άνθρωποι στον τομέα της ενέργειας δεν γνωρίζουν τη δυναμική του κεφαλαίου. Όταν τους λέω: «Είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής της ηλιακής ενέργειας», δήλωσε ο John Breckenridge, επικεφαλής της επιχείρησης στον κλάδο των καθαρών ενεργειακών υποδομών, «τότε οι άνθρωποι ξυπνούν».
Η Capital Dynamics σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το τελευταίο ταμείο για να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών - συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης ενέργειας - και αποσκοπεί στην ανάπτυξή της μέσα στους επόμενους 18 μήνες, δήλωσε ο Breckenridge.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης