Διεθνή

Καναδάς: Το φθηνό φυσικό αέριο οδηγεί σε άνοδο την πετροχημική βιομηχανία

Καναδάς: Το φθηνό φυσικό αέριο οδηγεί σε άνοδο την πετροχημική βιομηχανία

Η Αλμπέρτα ελπίζει να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση πετροχημικών εταιρειών

Η πλούσια σε φυσικό αέριο επαρχία της Αλμπέρτα του Καναδά προσπαθεί να «αντιγράψει» την ανοδική πορεία που σημείωσε  η ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ, όπου το φθηνό φυσικό αέριο παρήγαγε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις πετροχημικών εταιρειών.
Η υιοθέτηση τεχνολογιών fracking για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από σχιστολιθικά πετρώματα, εκτόξευσε την παραγωγή των ΗΠΑ σε σχέση με πριν από μια δεκαετία.
Αυτή η αφθονία έχει δημιουργήσει 194 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2010 σε κεφαλαιουχικές επενδύσεις που έχουν ανακοινωθεί για την κατασκευή ή την επέκταση των αμερικανικών χημικών εργοστασίων που χρησιμοποιούν αέριο για την παραγωγή πλαστικών, λιπασμάτων και καυσίμων, σύμφωνα με το αμερικανικό συμβούλιο χημείας.
Η Αλμπέρτα ελπίζει να κάνει το ίδιο, μετατρέποντας τις τιμές που είναι περίπου στο ένα τρίτο εκείνων στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ σε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση πετροχημικών εταιρειών.
Μια τέτοια επένδυση θα παρείχε μια άκρως απαραίτητη αγορά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο εντός της περιοχής, όπου οι ενεργειακές εταιρείες αγωνίζονται να φτάσουν στους αγοραστές.
Η Αλμπέρτα το 2016 προώθησε κίνητρα για τη διαφοροποίηση της πετρελαϊκής της οικονομίας. Έργα, όπως το προγραμματισμένο πετροχημικό εργοστάσιο CIP 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (IPL.TO) της Inter Pipeline Ltd  κοντά στο Έντμοντον, έχουν εγκριθεί για να μοιραστούν 500 εκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις δικαιωμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης