Διεθνή

Ρωσία: Υπουργικά «όχι» στον προτεινόμενο έκτακτο φόρο μετάλλων και ορυχείων

Ρωσία: Υπουργικά «όχι» στον προτεινόμενο έκτακτο φόρο μετάλλων και ορυχείων

Απέρριψαν πρόταση που υποβλήθηκε από τον οικονομικό βοηθό του Κρεμλίνου Andrei Belousov

Ρώσοι υπουργοί συμφώνησαν ότι ο προτεινόμενος έκτακτος φόρος επί των μετάλλων, των ορυχείων και των χημικών εταιρειών δεν ήταν κατάλληλος, δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας Denis Manturov την Τετάρτη 22/8/2018.
"Με συναδέλφους από άλλα υπουργεία, καταλήξαμε σε μια κοινή θέση ότι σήμερα είναι ακατάλληλος", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο ενός στρατιωτικού φόρουμ έξω από τη Μόσχα ροσθέτοντας ότι τα χρέη των εταιρειών έπρεπε να ληφθούν υπόψη.
Νωρίτερα τον Αύγουστο, ο οικονομικός βοηθός του Κρεμλίνου  Andrei Belousov  πρότεινε στον Πρόεδρο Vladimir Putin να συγκεντρώσει 500 δισεκατομμύρια ρούβλια (7,5 δισ.δολάρια) ετησίως από εταιρείες μετάλλων και ορυχείων.
Η πρόταση περιελάμβανε τις εταιρείες Evraz, NLMK, Nornickel, Severstal, MMK, Mechel, Alrosa, Polyus, Phosagro και Acron.
Οι μετοχές αυτών των εταιρειών κινήθηκαν μεικτά την Τετάρτη.
Το μερίδιο της Mechel αυξήθηκε κατά 5,3% στο χρηματιστήριο της Μόσχας, αφού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.
Η Ρωσία χρειάζεται επιπλέον έσοδα στον προϋπολογισμό για να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που έθεσε ο Putin μετά την έναρξη μιας νέας εξαετούς θητείας τον Μάιο. Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από το 2019 και αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης