Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

ΧΑ: Ανοδική κίνηση 0,18% στις 706 μονάδες

tags :
ΧΑ: Ανοδική κίνηση 0,18% στις 706 μονάδες

Η αγορά συνεχίζει να δείχνει αδύναμη, υπάρχουν ακόμη funds που θα αποχωρήσουν από την αγορά λόγω αύξησης του ρίσκου στις αναδυόμενες αγορές

Άνευρες κινήσεις πάνω από τις κρίσιμες 700 μονάδες σημειώνονται στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά την έξοδο από τα μνημόνια καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται από ελληνική συνέπεια των μεταρρυθμίσεων και από την άλλη Ιταλία και τουρκική λίρα και γενικότερα τις αναδυόμενες αγορές που παραμένουν αποσταθεροποιητικοί παράγοντες.
Ο Γενικός Δείκτης καταβάλλει σημαντική προσπάθεια να κρατηθεί πάνω από το τεχνικό σημείο στήριξης των 700 μονάδων.
Με μεικτές τάσεις κινούνται οι  τράπεζες με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα με ελεγχόμενες πιέσεις να δέχεται η Alpha Bank και η Πειραιώς ενώ ανοδικά διαπραπραγματεύεται η Eurobank μετά το χθεσινό sell off
Με θετικό πρόσημο η πλειοψηφία στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25  με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα
Με την μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Lamda, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος ενώ με την μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Viohalco
Τα ομόλογα που αντικατοπτρίζουν την εικόνα της εθνικής οικονομίας αποτιμούν την Ελλάδα ως μια αγορά υψηλού ρίσκου με το 10ετές να παραμένει στο 4,22% ενώ το 25ετές στο 5,20%.
Σταθεροποιητικές τάσεις σημειώνονται στα ομόλογα της Νότιας Ευρώπης με το Ιταλικό 10ετές να βρίσκεται στο 2,94%
Λόγω της Τουρκίας και της λίρας που διαπραγματεύεται στις 6,08 ανά δολάριο και της ευρύτερης ανησυχίας για τις αναδυόμενες αγορές, αμερικάνικα και βρετανικά funds μειώνουν θέσεις ή αποχωρούν και τοποθετούνται στο δολάριο.
Επιπρόσθετα αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκια λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών Morgan Stanley Capital International που επίκειται στις 31 Αυγούστου.
Η Ελλάδα σε ποσοστό 70% πιέζεται γιατί index funds αποχωρούν από τις αναδυόμενες αγορές και έτσι η Ελλάδα ως η μόνη αναδυόμενη αγορά σε ευρώ δέχεται πιέσεις.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα funds που θα μπορούσαν να πουλήσουν Ελλάδα θα ρευστοποιούσαν ακόμη 80 εκατ ευρώ, ωστόσο οι ρευστοποιήσεις όπως φαίνεται γίνονται τμηματικά όχι εφάπαξ, οπότε την μια ημέρα μπορεί να καταγράφεται πτώση, να ακολουθεί άνοδος και μετά πάλι πτώση. 
Ωστόσο η εκτίμηση αυτή είναι επισφαλής καθώς η έκταση εξαρτάται από την πορεία των αναδυόμενων αγορών.
Μπορεί δηλαδή τα 80 εκατ να είναι και πολλά αλλά μπορεί να είναι και ελάχιστα ανάλογα με την εάν υπάρχει κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση της έντασης στις αναδυόμενες αγορές.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο κινείται άτονα στις 708 μονάδες με άνοδο +0,41% έχοντας υψηλό στις 706,55 μονάδες και χαμηλό στις 700,27 μονάδες
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε μέτρια επίπεδα και έχει επικεντρωθεί στον Τραπεζικό κλάδο.
Αναλυτικότερα η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 11,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος 12,2 εκατ. εκ των οποίων 10,5 εκατ. μετοχές να διακινούνται στις τράπεζες.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές ενόψει Fed
Με μεικτό πρόσημο έκλεισαν οι ασιατικές αγορές με τον δείκτη Nikkei στο +0,58% ενώ ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με πτώση -0,70% στις 2.714,61 μονάδες 

Με μεικτό πρόσημο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μεικτές τάσεις κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές - Ειδικότερα ο DAX καταγράφει οριακή πτώση -0,05%, ο CAC 40 στο +0,14%, ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται με άνοδο +0,01%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -0,15% ενώ ο FTSE 100 κινείται ανοδικά στο -0,10%.
Στην Wall Street τα futures κινούνται πτωτικά στο -0,18%

 

Η τεχνική ανάλυση από την Fast Finance

Γενικός Δείκτης

Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα. Αυτή η ζώνη τιμών 3% στον ΓΔ είναι και η ζώνη που ιδανικά θα θέλαμε αύξηση όγκου και αντιστροφή.
Το 750 πλέον έχει γίνει πολύ σημαντικό επίπεδο σε μεγάλη εικόνα.

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης