Διεθνή

ΗΠΑ: Εύσημα από τον Perry για το σχέδιο του Μεξικού να τερματίσει τις εισαγωγές καυσίμων

ΗΠΑ: Εύσημα από τον Perry για το σχέδιο του Μεξικού να τερματίσει τις εισαγωγές καυσίμων

Tο Μεξικό εισήγαγε μέχρι στιγμής κατά μέσο όρο 1,19 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης και του ντίζελ

Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Rick Perry επαίνεσε τον στόχο που έθεσε ο νέος πρόεδρος του Μεξικού να τερματίσει τις τεράστιες εισαγωγές βενζίνης και ντίζελ - οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες -  ως μέτρο που θα ενισχύσει την ευημερία στη χώρας του.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης την Τετάρτη 15/8/2018 στην πρωτεύουσα του Μεξικού, στην οποία συναντήθηκε τόσο με τους σημερινούς αξιωματούχους όσο και με τους βασικούς συμβούλους του εκλεγέντος Προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador, ο Perry ξεπερνώντας τις ανησυχίες ότι τα διυλιστήρια των ΗΠΑ χάνουν τη μεγαλύτερη ξένη αγορά τους.
"Είναι ένας καλός στόχος για το Μεξικό", δήλωσε ο Perry, πρώην κυβερνήτης του Τέξας,την μεγαλύτερη πολιτεία παραγωγής και διύλισης στην Αμερική. «Ελπίζω να είναι επιτυχείς σε αυτή τη μετάβαση».
Μέχρι στιγμής φέτος, το Μεξικό εισήγαγε κατά μέσο όρο 1,19 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης και του ντίζελ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ.
Οι εισαγωγές καυσίμων αντιπροσωπεύουν πλέον το 60% της συνολικής κατανάλωσης της χώρας, καθώς η επεξεργασία στα εγχώρια διυλιστήρια του Μεξικού έχει μειωθεί σταθερά.
Ο Lopez Obrador ο οποίος εξελέγη τον περασμένο μήνα είναι πρώτος αριστερός πρόεδρος του Μεξικού μετά από δεκαετίες.
Έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να τερματίσει τις εισαγωγές βενζίνης μέσα σε τρία χρόνια και να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή καυσίμων με προστιθέμενη αξία, δεσμευόμενος να αναζωογονήσει τα έξι υπάρχοντα κρατικά διυλιστήρια που λειτούργουσε η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex, καθώς και να κατασκευάσει ένα νέο.
"Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εν μία νυκτί, το ξέρουμε αυτό", δήλωσε ο Perry σε δημοσιογράφους , μετά από συνάντηση με τον διευθυντή του Lopez Obrador, Alfonso Romo, και τον μελλοντικό υπουργό ενέργειας Rocio Nahle.
Ο Perry επεσήμανε τις αυξανόμενες αγορές της Νότιας Αμερικής ως δυνητικούς νέους αγοραστές προϊόντων ραφιναρίσματος των Η.Π.Α., σημειώνοντας ότι η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει πέσει κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
"Θα έχουμε περισσότερες αγορές, πιθανότατα, από ότι θα έχουμε προϊόν", είπε.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης