Διεθνή

Κρεμλίνο: Ρωσία και Τουρκμενιστάν αρχίζουν συνομιλίες για την ενέργεια μετά την συμφωνία για την Κασπία

Κρεμλίνο: Ρωσία και Τουρκμενιστάν αρχίζουν συνομιλίες για την ενέργεια μετά την συμφωνία για την Κασπία

Ο  Vladimir Putin θα πραγματοποιήσει "έναν ενδεχόμενο ενεργειακό διάλογο"   με τον Τουρκμενό ομόλογό του Kurbanguly Berdymukhamedov ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, θα πραγματοποιήσει "έναν ενδεχόμενο ενεργειακό διάλογο" ανάμεσα σε άλλα διμερή θέματα με τον Τουρκμενό ομόλογό του Kurbanguly Berdymukhamedov αργότερα την Τετάρτη 15/8/2018, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Η Ρωσία έχει αναστείλει τις αγορές φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η Ashgabat προμήθευσε την Κίνα με καύσιμα.

Το Ιράν και τέσσερα πρώην σοβιετικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, του Καζακστάν, του Τουρκμενιστάν και του Αζερμπαϊτζάν, συμφώνησαν καταρχήν την Κυριακή να χωρίσουν τους δυνητικά τεράστιους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κασπίας Θάλασσας ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερα έργα ενεργειακής έρευνας και αγωγών.

 Ένας από αυατά  τα έργα είναι ένας αγωγός στην Κασπία, ο οποίος θα μπορούσε να μεταφέρει φυσικό αέριο από το Τουρκμενιστάν στο Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια στην Ευρώπη, επιτρέποντάς του να ανταγωνιστεί τη Ρωσία στις δυτικές αγορές.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης